Klopp vraker utskjelt keeper

Jürgen Klopps tålmodighet med Loris Karuis har tatt slutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Loris Karius (23) har vært i hardt vær de siste ukene. Etter Liverpools poengtap mot Bournemouth og West Ham har flere stilt spørsmål om Liverpools førstekeeper er god nok for en klubben som ønsker å kjempe om Premier League-tittelen denne sesongen.

Se Karius' tvilsomme involvering mot West Ham i videovinduet øverst!

De røde fra Merseyside har på kort tid gått fra å toppe ligaen til nå å være hele seks poeng bak Chelsea.

Liverpools manager Jürgen Klopp har imidlertid stått ved sin landsmanns side og forsvart sin 23 år gamle førstekeeper.

Men nå har Klopp bestemt seg for å vrake 23-åringen til kveldens oppgjør borte mot Middlesbrough.

Tony Barrett, som følger Liverpool tett, meldte det først på sin Twitter-profil at Klopp har bestemt seg for å satse på Simon Mignolet mellom stengene til den viktige bortekampen. Kvart på åtte ble det offisielt bekreftet.

– Det har vært mye trykk rundt Karius de siste ukene, så vi kom frem til at det er bedre å skåne ham for mer. Vi har et prosjekt for fremtiden og Karius er en mye bedre keeper enn han viste i kampen mot West Ham, så da er det ikke noe poeng å tvinge frem noe. I hvert fall ikke når vi også har Mignolet, forklarer Klopp.

TV 2s Premier League-ekspert Brede Hangeland reagerer på Klopps forklaring.

– Jeg reagerer på argumentasjonen når han sier at man må ta ut en Premier League-spiller på grunn at det er litt press på ham i en slik situasjon. Det aner meg at det er andre ting som ligger bak og at han gjør en sportslig vurdering her, sier han.

Hangeland mener Klopp har skapt en vanskelig situasjon for seg selv.

– Det er en spesiell situasjon med tanke på at han satte inn Karius for Mignolet tidligere i sesongen. I tillegg kommer denne offentlige diskusjonen han har hatt med Gary Neville de siste dagene. Da vil enkelte kanskje stille spørsmål til om Neville har påvirket ham likevel, sier Hangeland.

Den tidligere midtstopperen mener Karius ikke har svart på tilliten fra sin tyske manager på noen god måte.

– Men jeg forstår avgjørelsen etter Karius sine to siste kamper. Han tabbet seg ut ved to scoringer mot Bournemouth, og var heller ikke heldig på frisparket til Dimitri Payet, sier han.

Ettersom kampen om de øverste plassene i Premier League begynner å dra seg til, blir betydningen av å ha en god keeper svært stor.

– Keeperplassen er på mange måter blitt en x-faktor i tittelracet. Både Manchester United, Chelsea, Arsenal og Tottenham har veldig gode keepere, mens for Liverpool og Manchester Citys del kan det se ut til å være en akilleshæl, sier Hangeland.

Den tidligere Fulham- og Crystal Palace-kapteinen mener Klopp nå legger et betydelig press på Mingolets skuldre.

– Når Karius blir satt ut til fordel for Mignolet, vil det være et voldsomt press på Mignolet sine skuldre. Men jeg synes ikke Mignolet fortjente å bli satt ut av laget i utgangspunktet, så jeg synes det er bra at han får muligheten igjen, sier Hangeland.