Therese Johaug får høring i dopingsaken mot seg i slutten av januar.
Therese Johaug får høring i dopingsaken mot seg i slutten av januar. Foto: Roald, Berit

Johaug har fått dato for høring

Det avholdes muntlig høring i dopingsaken mot Therese Johaug i slutten av januar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Muntlig forhandling avholdes 25. - 27. januar 2017 på Ullevål stadion, melder Idrettsforbundet. Dagbladet meldte dette først.

Johaug er for tiden suspendert i påvente av dom. Påtalenemnda i Antidoping Norge har lagt ned påstand om 14 måneders utestengelse for den norske skistjernen.

Hun testet positivt for det anabole steroidet clostebol i september. Johaug sier hun fikk stoffet i seg etter å ha brukt en krem mot et sår på leppen.

Muntlig forhandling for NIFs domsutvalg gjennomføres etter samme hovedprinsipp som ordinære rettssaker. Partene i saken er Stiftelsen Antidoping Norge og Therese Johaug, heter det i informasjonen fra forbundet.

Under forhandlingene vil advokatene innledningsvis redegjøre for sin parts oppfatning av sakens fakta, og hva de mener Domsutvalget må legge til grunn for sin avgjørelse. Deretter vil partene avhøre vitner og føre andre bevis de har påberopt. Avslutningsvis vil advokatene oppsummere saken, og argumentere for hvilke regler som kommer til anvendelse, og hvilke konsekvenser partene anfører at dette bør få for Johaug.

– Jeg er glad for at påtalenemnda har trodd på det jeg har sagt. Men jeg forstår ikke at det som har skjedd kan gi grunn til 14 måneders utestengelse, sa Therese Johaug i en pressemelding da påstanden til påtalenemnda kom.

Når dommen kommer, kan Johaug, eller annen part, anke saken videre til appellutvalget i Norge. Johaug kan også ta saken direkte videre til idrettens voldgiftsrett i Lausanne (CAS).

Om straffen blir stående, betyr det at Johaug går glipp av Lahti-VM 2017, men hun er tilbake til OL i Sør-Korea i 2018.