DEBUTSEIER: Emil Meek vant på første forsøk i MMA-sportens gjeveste liga. Her etter triumfen mot Jordan Mein.
DEBUTSEIER: Emil Meek vant på første forsøk i MMA-sportens gjeveste liga. Her etter triumfen mot Jordan Mein. Foto: Tom Szczerbowski

Brækhus: – Jeg er kjempefan av UFC-Meek

Emil «Valhalla» Meek sitt UFC-gjennombrudd imponerer den norske boksedronningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Emil Meek knuste til med seier i sin UFC-debut mot canadiske Jordan Mein. Etter seieren i MMA-sportens gjeveste selskap, har hyllesten rundt 28-åringen vært stor.

Nå får kampsportkjempen også skryt fra Norges fremste bokser, Cecilia Brækhus.

– Jeg synes det var helt fantastisk. Han fikk en sjanse, og grep den med begge hender. Jeg er kjempefan av han. Jeg sier bare lykke til og ønsker ham alt godt videre i karrièren, sier Brækhus til TV 2.

Meek har tidligere uttalt at han ønsker å bli større enn nettopp Cecilia Brækhus. Hans drøm er å gjøre MMA-sporten stor i Norge, slik bergenseren har gjort med boksing.

– Han har sagt han vil bli større enn meg og Magnus Carlsen, og det liker jeg. Den innstillingen han har er helt topp, forteller 35-åringen.

Har blitt kontaktet av UFC

Boksesportens «First Lady» har lenge vært en stor tilhenger av MMA, og tidligere i karrièren lekte hun med tanke på å prøve seg i den stadig mer populære kampsporten.

– Jeg har blitt kontaktet av MMA-sirkuset, og representanter fra UFC, men hjertet mitt er i boksing. Jeg fant ut av det i den prosessen der. Jeg har vært og luktet litt og sett litt. Men hjertet mitt er helt og holdent i boksing, understreker Brækhus.

Med blikket trygt rettet mot sporten hun er femdobbelt verdensmester i, har Brækhus allerede begynt å tenke på kampen hun vil gå etter det planlagte januar-møtet med svenske Klara Svensson.

– Nå som jeg endelig får bokse på hjemmebane. Så er det jo ikke vits å vente. Nå kjører vi bare på, ler bergenseren.

– Nå går det slag i slag. Forrige kamp ble ganske kort, og endte uten skader. Jeg fikk hvilt litt og satt i gang med trening kort tid etter. Kroppen funker og lysten er der. Så lenge motivasjonen er der så er det bare å kjøre på.

Brækhus sin drømmemotstander, etter møtet med Svensson, er den brasilianske MMA-utøveren Cristiane Justino, bedre kjent under kallenavnet «Cris Cyborg».

NABODUELL: Kampen mot Klara Svensson blir andre gang Brækhus møter en bokser fra nabolandet. Den første endte med seier.
NABODUELL: Kampen mot Klara Svensson blir andre gang Brækhus møter en bokser fra nabolandet. Den første endte med seier. Foto: Poppe, Cornelius

Vil møte Cyborg i Bergen

28. januar går Brækhus sin andre boksekamp i Norge. Oslo Spektrum er nok en gang arenaen, slik den også var da 35-åringen slo knockout på Anne-Sophie Mathis i oktober. Brækhus sin første kamp på hjemmebane ble døpt «The Homecoming,» men bokseren fra Bergen føler seg ikke helt på hjemmebane før kamparenaen blir i hjembyen.

– Man skal selvfølgelig ikke se lenger enn til neste kamp, men vi håper selvfølgelig på Bergen, om alt går etter planen mot Svensson i januar, forteller weltervekt-bokseren.

– Vi har undersøkt og det er faktisk mulig å få til på Brann stadion. Det er noe som ligger i bakhodet og er en stor motivasjon. Det blir jo den virkelige «homecoming», avslutter en lattermild Brækhus.