Conte røper hvorfor Costa får lov til å drikke øl etter kamp

Antonio Conte har fått med seg at Diego Costa tok seg en pils etter å ha avgjort kampen mot West Brom.

Det vekket oppsikt da Chelseas stjernespiss Diego Costa la ut et bilde av seg selv med en ølflaske etter 1-0-seier mot West Brom i helgen.

Se Costas øldrikking i Premier Leaks øverst!

Engelske medier spekulerte i om Costa hadde brutt Chelseas interne regler, men det avviser manager Antonio Conte.

Chelseas suksessjef forklarer at han ikke har bannlyst alkohol for sine spillere, og sier at han ikke bryr seg om at noen av stjernene drikker øl.

– Det er bra for ham
Italieneren opplyser at Costa ikke er den eneste som drikker øl etter kamper.

GIR GRØNT LYS: Chelsea-sjef Antonio Conte har ingen problemer med at Costa drakk øl etter West Brom-kampen.
GIR GRØNT LYS: Chelsea-sjef Antonio Conte har ingen problemer med at Costa drakk øl etter West Brom-kampen. Foto: Tony O'brien

– Det er bra med tanke på rehydrering. De kan ta seg en Coca-Cola, eller en øl, sier Conte på pressekonferansen på Cobham Training Centre.

– Det er godt for rehabiliteringen. Men kun én. De får ikke drikke mange øl. De kan drikke rett etter kamp, men bør ikke vente for lenge, konstaterer Conte.

Stoler på spillerne sine
Juventus’ tidligere trener stoler på at spillerne ikke drikker for mange øl etter kamper.

– Spillerne mine er dedikerte profesjonelle. Når det gjelder alkohol, så kan ikke en manager si «gjør dette», eller «gjør slik». Spillerne mine er profesjonelle og har en god holdning og oppførsel i slike situasjoner, hevder han.

Snart er det imidlertid tid for Premier League-proffenes julebord. Det har ved flere anledninger skapt overskrifter i engelske tabloider etter at spillerne tok seg en drink og tre for mye.

– Viktig å feire julen på riktig måte
Conte føler seg sikker på at ingen Chelsea-stjerner blir avbildet overstadig beruset under julehøytiden.

– Julehøytiden er en spesiell tid, og jeg mener det beste er å tilbringe den tiden med sin familie. Det er viktig å feire julen på riktig måte. For etter julehøytiden så skal vi møte Bournemouth allerede 2. juledag på Stamford Bridge. Derfor oppfordrer jeg spillerne mine til å tilbringe julen med sin familie, slår han fast.

Selv har Conte ingen planer om å delta på utagerende julebord.

– For å være ærlig så foretrekker jeg selv å feire sammen med min familie fremfor å gå på julefest. 26. desember har vi kamp, og før det skal vi feire med vår familie og barn, oppsummerer han.