Fra syndebukk til helt: – Det var deilig

Ashley Williams ble matchvinner da Everton sendte Arsenal hjem uten poeng.

Everton - Arsenal 2-1:

Ashley Williams har vært et mareritt for Arsenal ved flere anledninger.

Det er ikke bare en gang Swansea har kjempet The Gunners i senk, anført av Williams.

Og selvsagt var det den walisiske landslagsstopperen som skulle påføre The Gunners deres andre Premier League-tap for sesongen.

For med fem minutter igjen så raget han til værs og headet inn sitt første mål for Everton.

– Det var deilig å få mitt første mål for Everton. Jeg var selvfølgelig misfornøyd med scoringen deres, så det var godt å gjøre opp for det mot slutten, sier matchvinneren.

Nå håper han at de kan ta med seg selvtillit fra denne kampen.

– Måten alle kjempet på, selv når vi lå under med et mål, viser hva vi kan gjøre. At vi står sammen. Du hørte fansen. De kom bak oss og hjalp oss, sier Williams.

Klønet det til
Men hans første møte med Arsenal i Everton-drakt så ikke ut til å være av godt, gammelt Swansea-merke.

Williams klønet det til og måtte ha hjelp av Phil Jagielka for å forhindre at Francis Coquelin kom alene med Maarten Stekelenburg etter 18 minutter.

Det påfølgende frisparket sendte Alexis Sanchez rett i beina på Williams, som ikke klarte noe annet enn å utmanøvrere Stekelenburg med sitt forsøk på å klarere.

Men scoringen ble kreditert Sanchez, som nå har vært involvert i 27 scoringer på sine 27 siste kamper for Arsenal.

Ronald Koeman har aldri tapt en hjemmekamp mot Arsenal, og like før pause sørget Seamus Coleman for at manageren kan opprettholde statistikken sin.

Back til back
For Everton har to veldig offensive backer, og da The Toffees sørget for balanse i stillingen, så var det fra venstreback Leighton Baines som serverte høyreback Coleman.

Og mens Arsenals midtstoppere kranglet om å ta ut James McCarthy, så fikk Coleman gå uforstyrret opp og heade ballen forbi Petr Cech.

Everton hadde ingen planer om å la Arsenal dra tilbake til London med alle tre poengene, og kjempet gjestene ut av stilen.

Og vilje og innsats holdt også på gi uttelling. For det var vertene som var nærmest scoring i andre omgang.

Enorme sjanser på overtid
Både Romelu Lukaku og Phil Jagielka hadde store sjanser før Williams stanget inn vinnermålet fem minutter før slutt.

På overtid hadde Arsenal noen eventyrlige sjanser, men Everton reddet på mållinjen to ganger i løpet av noen få sekunder.

Koeman har nå møtt Arsenal på hjemmebane med fem ulike klubber, i totalt seks kamper, og han står med fire seirer og to uavgjorte kamper mot Arsene Wenger på eget gress.

– De forstyrret spillet vårt. Det ble mange dueller, og vi tapte en del av dem. Men jeg må si at vi var uheldig som tapte, oppsummerte Wenger.

For Arsenal hadde store sjanser ved Mesut Özil og Alex Iwobi. Og på overtid var det bare tilfeldig at ikke The Gunners scoret.

– Vi hadde de første sjansene i andre omgang, spesielt den for Mesut. Etter det så forsvarte de seg godt. Det må vi gi dem skryt for. De spilte en cupkamp. For vår del så skulle vi ikke gi dem noe på dødballer og innlegg. Men to forsvarsspillere scoret for dem, sier franskmannen.

Everton: Maarten Stekelenburg - Seamus Coleman, Phil Jagielka, Ashley Williams, Leighton Baines - Idrissa Gueye, James McCarthy - Aaron Lennon, Ross Barkley, Enner Valencia - Romelu Lukaku.

Arsenal: Petr Cech - Hector Bellerin, Gabriel Paulista, Laurent Koscielny, Nacho Monreal - Francis Coquelin, Granit Xhaka - Theo Walcott, Mesut Özil, Alex Oxlade-Chamberlain - Alexis Sanchez.