STJERNEMØTE: Donald Trump møtte Kanye West i Trump Tower i New York tirsdag morgen lokal tid.
STJERNEMØTE: Donald Trump møtte Kanye West i Trump Tower i New York tirsdag morgen lokal tid. Foto: ANDREW KELLY/NTB Scanpix

Kanye West i privat møte med Donald Trump

Kanye West (39) og Donald Trump (70) møttes i Trump Tower for å snakke om «livet».

I over en uke var rapperen Kanye West innlagt på psykiatrisk sykehus etter et psykisk sammenbrudd. Nå har West vist seg offentlig igjen, og en av de første tingene han gjorde var å besøke USAs kommende president.

Tirsdag morgen lokal tid besøkte Kanye West (39) Donald Trump (70) i Trump Tower i New York.

Ifølge TMZ hadde Kanye West et privat møte med den kommende presidenten, og det varte i omtrent 15 minutter.

Kjendisnettstedet melder at det var West som tok initiativ til møtet. TMZ spekulerer i om det kan dreie seg om Trumps innsettelsesseremoni eller en ministerpost.

Amerikanske medier har tidligere skrevet om at ingen stjerner ønsker å opptre på Trumps innsettelsesseremoni 20. januar. Elton John og John Legend er blant de som har uttalt at de ikke vil stille opp for Trump, ifølge BBC.

Stilte opp på bilder sammen

Trumps pressemedarbeidere har ennå ikke bekreftet hva møtet dreide seg om. Da West skulle forlate Trump Tower, poserte de to sammen foran fotografene og røpte hva de hadde snakket om.

– Han er en god mann. Vi har vært venner veldig lenge, sa Trump, ifølge Telegraph, og sa at de snakket om «livet».

TID FOR BILDER: Donald Trump og Kanye West stilte gledelig opp for fotografene.
TID FOR BILDER: Donald Trump og Kanye West stilte gledelig opp for fotografene. Foto: Timothy A. Clary/AFP Photo

Kanye West ville ikke kommentere til pressen, men stilte gledelig opp på bilder.

– Jeg vil bare at dere tar bilder akkurat nå, sa han.

Kanye West fikk deretter en klem av Trump.

– Ta vare på deg selv. Vi ses snart, sa den kommende presidenten.

Ville snakke om multikulturelle utfordringer

Etter møtet tok West til Twitter, hvor han forklarte at han ønsket å møte Trump for å diskutere multikulturelle utfordringer.

– Dette inkluderer mobbing, støtte til lærere, modernisering av læreplaner og vold i Chicago, skrev West på Twitter.

Deretter skrev West #2024 i en Twitter-melding, som kan antyde at West ønsker å stille som presidentkandidat om åtte år.

Støtter Trump

West har tidligere uttrykt at han støtter Trump. Under en konsert, før sammenbruddet hans, ropte West fra scenen at han ikke hadde stemt under presidentvalget, men at han ville valgt Trump dersom han skulle stemt.

I fjor annonserte West at han ønsker å stille som presidentkandidat i 2020. Han slapp nyheten under en takketale på MTV Video Music Awards.

Twitter-brukere reagerer

Reaksjonene har ikke latt vente på seg etter at stjernemøtet mellom Trump og West ble kjent. Flere Twitter-brukere påpeker at møtet er en rar prioritering av både den kommende presidenten og den nylig sykmeldte rapstjernen.

Andre mener at stjernemøtet får alt for mye oppmerksomhet i mediene og i sosiale medier.

Lagt inn på psykiatrisk sykehus

For tre uker siden ble Kanye West innlagt på sykehus etter at han oppførte seg utilregnelig på et treningssenter, og han skal ha lidd av vrangforestillinger, paranoia og depresjon. West avlyste samtidig alle sine kommende konserter.

West fikk ikke lov til å forlate sykehuset, og var innlagt i over en uke. 1. desember ble han skrevet ut fra sykehuset, og han har holdt seg unna rampelyset frem til nå.

Mandag viste West seg for første gang offentlig etter at han ble lagt inn på psykiatrisk sykehus. Rapperen ble sett i New York sammen med Kris Jenners kjæreste, Corey Gamble. Ifølge amerikanske medier er West i New York for å finne et medisinsk støtteapparat som han kan benytte seg av når han er i byen.