Kristoff og Martin vil vinne samme ritt: – Det blir ingen konflikt

Tony Martin har ambisjoner om å vinne flere av de samme rittene som Alexander Kristoff, men avviser at det kan ende med konflikt mellom de to nye lagkameratene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Dette vil bare gi oss flere kort å spille ut, sier tyskeren og får et anerkjennende nikk fra Kristoff.

I VM i Qatar fikk nordmannen oppleve hvor galt det kan gå når en lagkamerat har samme målsetting. For TV-seerne kunne det se ut som at han og Edvald Boasson Hagen spurtet mot hverandre. Nå har sykkelstjernen Tony Martin sluttet seg til Katusha, men selv med to vinnerskaller på laget frykter de ikke at det ender på samme måte.

Vil vinne klassikerne

TV 2 møter Martin og Kristoff på treningssamling i spanske Benidorm der Katusha er på treningssamling foran 2017-sesongen. Nå handler alt om vårklassikerne for lagets to største stjerner, som begge håper å skinne i Flandern og Paris-Roubaix.

– Han vil også fokusere på klassikerne. Men da kan han gå i brudd, så kan jeg sitte rolig og være en backup hvis det samler seg til en spurt. Vi må finne en god løsning for å få et best mulig resultat, sier Kristoff.

– Det er ingen konflikt. Tvert imot: Det vil bare gi oss flere muligheter for seire, fortsetter Martin.

Etter fem år i Etixx-QuickStep hoppet han på tilbudet fra Katusha, som i 2017 føyer til Alpecin i lagnavnet. Han har fire individuelle VM-gull på tempo og fem etappeseire i Tour de France på CV-en, og skryter av sin norske lagkompis.

– For meg så er han Katushas ansikt utad. Jeg er glad for å være på samme lag som ham og støtte ham i de rittene der han trenger min hjelp. Vi kjenner hverandre ikke så godt fra før, men førsteinntrykket mitt er godt, sier han og titter bort på Kristoff, som sier dette om Martin:

– Han er en levende legende i sykling. Jeg er veldig glad for at vi skal sykle sammen.

Vil slå tilbake i touren

Under palmene utenfor hotellet på den spanske østkysten, er imidlertid Martin rask med å påpeke at de har forskjellige kvaliteter.

– Jeg er en mer offensiv type, mens Alexander er litt mer defensiv og venter på det riktige øyeblikket. Dersom vi kjører smart så kan vi kombinere våre forskjellige styrker slik at det virkelig blir kraftfullt.

Felles for dem begge er at de fullførte sommerens Tour de France uten en etappeseier. Det vil duoen gjøre noe med når verdens største sykkelritt starter i Tyskland 2. juli.

– Mitt store mål er tempoen i Düsseldorf. Det er høydepunktet neste år. Og sjansene er gode for at jeg kan ikle meg gul trøye etter åpningsetappen, sier Martin før den såkalte Grand Depart i sitt eget hjemland.

– Begge to har store mål for ouren. Han vil vinne tempoen og komme i gul trøye; det er ikke realistisk for meg. Jeg vil gå for etappeseire. Så det er målsettinger som ikke krasjer. Jeg har store forventninger til dette samarbeidet, forteller Kristoff.