Kristoffs beskjed til Katusha: – Bystrøm skal til Tour de France

Alexander Kristoff vil ha med seg sin norske lagkamerat som hjelperytter til sommerens Tour de France.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er min plan og lagets plan. Han står på listen til Tour de France, sier Katusha-stjernen til TV 2.

Det vil i så fall bli 24-åringens debut i verdens største sykkelsirkus.

– Jeg ser på det som realistisk. Alexander vil være kaptein i dette rittet. Da skal han ha flest mulig mann rundt seg. Da er muligheten relativt stor for at jeg er en av dem, sier Bystrøm.

Møtte motgang

Han kom til Katusha etter U 23-gullet i VM i Ponferrada i 2014. Etter en solid første sesong, ble 2016 litt mer trøblete. Skader og sykdom la en liten demper på året, der deltakelsen i Vuelta a España ble høydepunktet.

– Han kom fint gjennom vueltaen i år. Det er en fin måte å vise at han kan kjøre Tour de France, sier Kristoff.

Den norske duoen syklet en dSel av de samme rittene på starten av sesongen, men så lite til hverandre etterhvert.

– I fjor kjørte han et eget opplegg og hadde ikke en supersesong. Han har vært bedre når han har vært på lag med meg og tatt de sjansene som har dukket opp. Jeg har derfor bedt lagledelsen om å få han med på mitt lag, sa Kristoff da TV 2 møtte de to Katushas treningsleir i Benidorm tidligere i desember.

Åpner i Australia

I romjula tar de Stavanger-baserte rytterne med seg sine bedre halvdeler og drar til Gran Kanaria for å gjøre de siste forberedelsene til 2017-sesongen. Mens Bystrøm åpner i Tour Down Under i Australia i midten av januar, så fester Kristoff startnummeret på ryggen for første gang i Tour of Qatar i februar.

– Ett mål for meg denne sesongen er å kjøre inn noen resultater på egne vegne. I tillegg ønsker jeg å være der for Alexander, slik at han kan få en sesong som han hadde da han vant 20 seire i 2015, forteller Bystrøm.