Brækhus klar for ny kamp – ville bokse på Brann Stadion i Bergen

Boksedronningen Cecilia Brækhus møter Klara Svensson i Oslo 28. januar.

Se Brækhus vinne på knockout i sin første kamp i Norge i Sportsnyhetene i videovinduet øverst på siden!

Brækhus sa på en pressekonferanse tirsdag at hun ser frem til nok en boksefest på norsk jord.

– Jeg tror det blir helt fantastisk. Alle skjønner at det har vært tøffe forhandlinger, men vi har vært kompromissløse i forhandlingene fordi vi ville ha et stevne på norsk jord. Vi ønsket ikke at det skulle være i Sverige eller Tyskland eller til høystbydende. Derfor tok det litt tid, men nå er vi fornøyd og kjempeglad for at alle de norske proffbokserne blir samlet under First Lady Promotion. Og jeg tror det blir en bra kamp mot den svenske prinsessen, sa Cecilia Brækhus.

Den femdobbelte verdensmesteren gleder seg til å møte Klara Svensson i ringen. Stevnet 28. januar har fått navnet The Nordic Rumble.

– Det blir en interessant kamp, og en helt annen kamp enn mot Mathis. Jeg går inn med samme mentalitet, egentlig. Både med teknikk, styrke og alt annet vi har gjort i forarbeidet. Men jeg vil prøve noen nye ting også, fordi Mathis er en helt annen bokser, sa Brækhus.

Egentlig ville Brækhus bokse i hjembyen Bergen, men der var det ingen arenaer som var store nok. Brann Stadion kunne imidlertid vært et alternativ.

– Problemet vårt med Bergen var at det ikke var noen store nok haller til et så stort boksestevne. Alternativet var å bokse utendørs på Brann Stadion, men det kunne vi ikke gjort før til sommeren. Å bokse der i januar hadde blitt veldig kaldt, humret Brækhus.

– Vi har undersøkt mulighetene for å bokse på Brann Stadion, og det er noe som ligger i bakhodet etter kampen i Oslo Spektrum i januar. Det vil i så fall være den virkelige homecoming, utdypet Brækhus til TV 2 Sporten etter pressekonferansen.

Klara Svensson lover å gi den norske favoritten knallhard kamp i Spektrum.

– Som svensk proffbokser ble jeg imponert over at det var så mange nordmenn på plass i Spektrum tidligere. Jeg er en helt ulik bokser enn Mathis, og føler meg positiv før denne kampen, sa Svensson på pressekonferansen.

Forbudet opphevet
Proffboksing i Norge har vært forbudt i Norge siden 1981.

Men etter at forbudet nylig ble opphevet fikk Brækhus møte Anne-Sophie Mathis i Oslo Spekrum i oktober. Den kampen vant den norske jenta på knock out.

– Sky is the limit. Det finnes ingen grenser for meg. Det norske publikummet løftet meg opp et hakk til. Dette er det største som har skjedd i karrieren, sa Brækhus til TV 2 etter sin første kamp på norsk jord.

I storform før kampen
Cecilia Brækhus går til duellen mot Svensson med 29 strake seirer.

Hun er ubestridt verdensmester i weltervekt, og innehar beltene i forbundene WBA (World Boxing Association), WBC (World Boxing Council), WBO (World Boxing Organization) og IBF (International Boxing Federation).

Det er WBC som har Svensson som førsteutfordrer til den norske stjernebokseren.

Den svenske 29-åringen kvalifiserte seg ved å slå Mikaela Laurén tidligere i høst. Hun står med 17 seirer og et tap. Nederlaget kom mot argentinske Erica Anabella Farias 2. mai i fjor.

Kampen gikk i super lettvekt og ble bokset i Danmark. Svensson tapte enstemmig på poeng.

Brækhus har hele tiden vært klar på at hun ønsket å møte Svensson i sin neste kamp.

– Det er jeg innstilt på, og et norsk-svensk oppgjør skaper alltid blest. Det er noe folk tenner på, har Brækhus tidligere uttalt.

Ikke alle har imidlertid vært begeistret for at bokseforbudet i Norge er blitt opphevet.

Boksefesten møtt med kritikk
I kjølvannet av boksefesten i Spektrum sa leder i Norsk nevrologisk forening, Anne Hege Aamodt, at de aktivt vil fortsette å jobbe for et forbud mot proffboksing i Norge.

– Vi har vært tydelig hele tiden om dette. Både i forbindelse med høringsuttalelsen på den offentlige høringsrunden og under høringen i Stortinget har vi vært tydelige på at vi er negative til en sport der det er en så stor risiko for å utsette andre for vold og skader mot hjernen, sa Aamodt til TV 2 Sporten.

– Selv om ikke hver enkelt kamp betyr at en utøver kan få akutte skader eller livstruende skader, kan mange små hodeskader i løpet av karrieren gi betydelig risiko for senskader med kognitiv svikt, mente hun.

Også regjeringen fikk kritikk for å ha opphevet bokseforbudet.

– Jeg mener at regjeringen har vært høyst kritikkverdige i sin håndtering av denne saken. De har vært prinsippløse i sitt forsvar. Det eneste argumentet de har kommet med er at Cecilia Brækhus skal få drive sin egen idrett i Norge. Ellers så backer de ut og nekter å svare på de helsemessige konsekvensene og andre ting rundt dette. For meg så har regjeringen vært feige og prinsippløse i sitt forsvar av proffboksing i Norge. De feiger ut og forsvarer seg blant annet med at det tillatt i Danmark og mange andre land, sa TV 2s politiske kommentator Aslak Eriksrud om boksefesten i Spektrum.