– Jeg blir den hvite Edgar Davids

Ole Erevik fryktet for synet sitt i september. Nå satser han på VM-spill i januar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag tok Christian Berge ut bruttotroppen sin til VM i januar.

I den troppen sto navnet til Ole Erevik.

– Det er selvfølgelig kjekt. Det er jeg voldsomt glad for. Det er noe jeg har håpet på og jobbet hardt for den siste tiden, sier han til TV 2.

For i begynnelsen av september var VM-spill noe av det siste han hadde i tankene.

En øyeskade kunne satt en stopper for håndballkarrieren hans.

– Jeg fikk en netthinneavløsning på mitt venstre øye under en treningsleir i Slovenia, som ble hasteoperert med laser på et landsbyhotell i Slovenia, men heldigvis av en dyktig lege, forklarer han.

Festet netthinnen
35-åringen fikk flyforbud og måtte derfor fraktes med bil tilbake til Frankrike.

– Så ble jeg fraktet tilbake hit til Aix i ambulanse langs vei for en operasjon hvor de har vært inne i øyet for å feste netthinnen igjen, og det ser ut til å ha gått godt, forteller Erevik.

I verste fall kunne han mistet synet på det venstre øyet. Men Pays d'Aix-spilleren var ikke redd.

– Jeg var kanskje litt bekymret. Jeg visste hva risikoen var med en netthinneavløsning. Jeg skal ikke lyve og si at tanken ikke gikk gjennom hodet at det kanskje var synet på det ene øyet som gikk tapt. Men heldigvis så har det vært dyktige folk rundt meg hele veien, sier han.

For det viktigste for siddisen var å redde synet. Først da det var på plass begynte han å tenke på et comeback på håndballbanen.

Har mistet noen prosent av synet
Men synet er ikke like godt som det var før uhellet.

– Det er jo noen prosent som er gått tap på det venstre øyet. Hvor mye vet jeg ikke ennå. Det er sånt som stille og rolig kommer tilbake i opp til et år etter operasjonen. Men noen prosent har jeg mistet, men det er ikke noe jeg merker i hverdagen, sier Erevik, og tror ikke det vil bli merkbart på håndballbanen.

– Jeg bruker linser når jeg står i mål. Det har jeg gjort i mange år allerede. Det kan lett justeres. Vi snakker ikke om tosifret korreksjonstall her. Det er forholdsvis små prosenter.

Men Erevik må nå stå i mål med briller, og har fått et par briller slik dem den nederlandske fotballstjernen Edgar Davids brukte i sin tid.

Må bruke briller
– Jeg er nødt til det. Det har jeg fått beskjed om for å minske risikoen for at det skal skje igjen. Derfor har jeg fått beskjed av legen om å ta på meg noen lekre beskyttelsesbriller når jeg spiller håndball, for å unngå unødvendige slagskader mot øyet, forklarer han.

Håndballmålvakten var skeptisk på forhånd og fryktet at brillene skulle minske synsfeltet hans.

– Brillene fungerer mye bedre enn forventet. Jeg merker selvfølgelig at jeg har dem på. Det er et par små skibriller, så du merker at de er på hodet. Men de tar ikke mye av synsfeltet, forteller 35-åringen.

– Jeg blir den hvite Edgar Davids, ler Tottenham-supporteren.

Erevik var sentral da Norge tok seg til semifinale i EM i januar. Nå håper han at de kan overraske igjen når VM spilles i Frankrike på nyåret.

Og Erevik vil være med på nok et mesterskap.

– Jeg tror jeg har mye å bidra med. At kampformen er 100 prosent i begynnelsen i januar? Det er den ikke. Det ville vært løgn å si. Om jeg ikke kan bidra 60 minutter i fem kamper på banen i det innledende gruppespillet, så vil likevel våge den påstanden at jeg i løpet av min karriere har en del annet jeg kan bidra med i en tropp som det, sier han.