Vi kårer tidenes mest omdiskuterte Farmen-deltaker. Foto: TV 2
Vi kårer tidenes mest omdiskuterte Farmen-deltaker. Foto: TV 2
Lasse Bergseter fra 2016-sesongen. Foto: TV 2
Lasse Bergseter fra 2016-sesongen. Foto: TV 2
André Fredriksson fra 2015-sesongen sammen med programleder Gaute Grøtta Grav. Foto: TV 2
André Fredriksson fra 2015-sesongen sammen med programleder Gaute Grøtta Grav. Foto: TV 2
Olav Harald Ulstein fra 2014-sesongen. Foto: TV 2
Olav Harald Ulstein fra 2014-sesongen. Foto: TV 2
Frank Tore Aniksdal fra 2014-sesongen. Foto: TV 2
Frank Tore Aniksdal fra 2014-sesongen. Foto: TV 2
Frode Fagermo fra 2013-sesongen. Foto: TV 2
Frode Fagermo fra 2013-sesongen. Foto: TV 2
Andreas Nørstrud fra 2012-sesongen . Foto: TV 2
Andreas Nørstrud fra 2012-sesongen . Foto: TV 2
Ståle Bjørnvåg fra 2011-sesongen. Foto: TV 2
Ståle Bjørnvåg fra 2011-sesongen. Foto: TV 2
Silje Trosten Johnsen fra 2010-sesongen. Foto: TV 2
Silje Trosten Johnsen fra 2010-sesongen. Foto: TV 2
Amin Homayouni fra 2008-sesongen. Foto: TV 2 
Amin Homayouni fra 2008-sesongen. Foto: TV 2 
Hugo Fiksdal fra 2008-sesongen. Foto: TV 2
Hugo Fiksdal fra 2008-sesongen. Foto: TV 2
Helgi Agustsson fra 2004-sesongen. Foto: TV 2
Helgi Agustsson fra 2004-sesongen. Foto: TV 2
Bjørn Tore Bekkeli fra 2003-sesongen. Foto: Erlend Aas/NTB Scanpix
Bjørn Tore Bekkeli fra 2003-sesongen. Foto: Erlend Aas/NTB Scanpix

VI KÅRER TIDENES FARMEN-DELTAKERE:

Hvem er tidenes mest omdiskuterte Farmen-deltaker?

Husker du Silje, Andreas og Frank, som fikk Farmen-seerne til å rase?

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Siden 2001 har tolv sesonger av Farmen blitt sendt på TV 2.

Hvert år er det noen av deltakerne som stikker seg mer frem enn andre på grunn av sine meninger eller måten de fremstår på TV.

Vi har samlet noen av tidenes mest omdiskuterte Farmen-deltakere.

Du kan stemme på din favoritt her! Rundt nyttår kåres tidenes mest omdiskuterte Farmen-deltaker.

Les om alle de nominerte Farmen-deltakerne lenger ned i saken.

1. Lasse Bergseter (2016)

Lasse Bergseter gjorde seg bemerket fra første stund, da han sa at han kom til å stjele mat og sabotere. Lasse holdt sine ord, og det ble ikke populært blant seerne. På sosiale medier raste folk mot Lasse, og han mottok drapstrusler.

Inne på gården skjelte han ut storbonden Ali Ahmad, og han havnet i en voldsom krangel med Laila Lockert. Til slutt valgte Lasse å tape en tvekamp med vilje, siden han ikke følte seg ønsket på gården.

2. André Fredriksson (2015)

André Fredriksson var innblandet i både krangler og sabotasjer i løpet av sin tid på Farmen.

Han fikk spesielt pes for å ha tatt en stor mengde mel, som gjorde at et ukesoppdrag ikke ble godkjent da Anja Jenssen var storbonde. Da de to møttes på finalefesten, nektet André å ta Anja i hånda.

3. Olav Harald Ulstein (2014)

Olav Harald Ulstein terget på seg en hel nasjon da han var med i Farmen i 2014. Ulstein, som var varaordfører i Sykkylven kommune, saboterte, lurte unna godsaker og snakket nedlatende om andre deltakere.

Oppførselen satte sinnene i kok. Sykkylven kommune fikk innboksen full av rasende epost, og Olav måtte si fra seg kommunelønna. Etter Farmen var Ulstein å se i TV 2s nettserie Haterne, hvor en av hans netthatere ble konfrontert.

4. Frank Tore Aniksdal (2014)

Frank Tore Aniksdal ble kjent som en bråkmaker inne på Farmen-gården. Han kom inn på gården med en plan om å massere seg til seier, han sluntret unna det meste av arbeidet, uttrykte at han har et nedlatende kvinnesyn, drakk seg dritings, drept en hane uten tillatelse og kom med rasistiske uttalelser. Reaksjonene lot ikke vente på seg, og noen av TV-seerne mente at han aldri burde fått lov til å være deltaker.

Etter Farmen-deltakelsen fikk han oppmerksomhet da han planla en grillfest med hunder på menyen.

5. Frode Fagermo (2013)

Frode Fagermo bestemte seg tidlig for å være kynisk og flørtende for å komme til topps i Farmen. Det skapte sterke reaksjoner på nettet, og Fagermo fikk oppleve mye hat i sosiale medier.

– Jeg anser meg selv som en snill og omgjengelig person, men halvparten av de på nettet synes jeg sannsynlig er falsk, sleip, ekkel, klysete og direkte lat. Så det har vært interessant, sa Fagermo til «God kveld Norge».

6. Andreas Nørstrud (2012)

Andreas Nørstrud provoserte de andre deltakerne inne på gården med sitt kvinnesyn. Han mente at kvinner og menn ikke burde sove sammen, og jentene fikk kritikk for hvordan de kledde seg.

Nørstrud fikk også oppmerksomhet etter programmet, da han giftet seg med en elleve år yngre kjæreste, som da var 18 år. I en reportasje med God kveld Norge fortalte han at han hadde formet kona slik han selv ville, og at han mente at det er kvinnen som skal ta seg av barna og at det er riktig å tukte barna.

7. Ståle Bjørnvåg (2011)

Ståle Bjørnvåg var inne på Farmen-gården sammen med sin kone Siv Annie Bjørnvåg. Ståle ble raskt omtalt som en «riksklyse».

Ståle begynte tidlig i sesongen å krangle med de andre deltakerne, og han nektet å hjelpe til med et ukesoppdrag da han ble valgt som førstekjempe. Han fikk mye kritikk for sin oppførsel fra TV-seerne og mottok hatmeldinger både på telefon og e-post.

8. Silje Trosten Johnsen (2010)

Silje Trosten Johnsen var inne på Farmen-gården sammen med sin stefar Leif Birger Mækinen.

Silje var en stor taktiker, og det ga henne en tredjeplass i konkurransen. Men hun fikk også oppleve mye kritikk, da hun ble framstilt som uærlig på TV-skjermen. Det oppsto en stor konflikt mellom henne og to andre jenter inne på gården. Hun mottok trusler fra seere og det ble opprettet hatgrupper på Facebook.

9. Amin Homayouni (2008)

Det ble rabalder da Amin Homayouni drakk seg full på sprit på markedet. Da deltagerne kom hjem, måtte han bli hjulpet for å stå på beina. Amin måtte sove ut rusen, og det irriterte de andre deltakerne at han ikke dukket opp på en tvekamp.

Det endte med at Amin måtte forlate gården etter fyllekula, etter at han ble utsatt for sterkt press fra flere av de andre deltakerne.

10. Hugo Fiksdal (2008)

Hugo Fiksdal sine utsagn på Farmen fikk seerne til å reagere. Allerede første uken som storbonde ble han upopulær på grunn av sin lederstil. Han bestemte at mennene skulle gjøre typisk mannfolkarbeid, mens kvinnene måtte rydde og vaske.

Da Hugo ble valgt til førstekjempe, truet han med å knuse storbonen Torkel Torve og levere småbitene på dørstokken til moren Unni, som også var inne på Farmen-gården.

11. Helgi Agustsson (2004)

Helgi Agustsson gikk fullstendig amok inne på Farmen-gården i 2004. Helvete brøt løs på gården da Helgi, som var storbonde, kom tilbake fra markedet med tre esker tobakk som han hadde stjålet fra mentor.

Da Bente Naglestad avslørte ham, klikket det for Helgi, som brølte opp i ansiktet hennes. Helgi stanset seg selv like før han slo til henne. TV 2 måtte sensurere deler av hendelsen. Helgi valgte å trekke seg fra Farmen etter krangelen.

12. Bjørn Tore Bekkeli (2003)

Bjørn Tore Bekkeli ble vinneren av den andre Farmen-sesongen. Han valgte å bevisst spille psykopat inne på gården, og han var ekkel med konkurrenten Bente Johansen for å sette henne ut av spill. I mange uker var det verbalkrig mellom de to inne på gården. Bekkeli fikk kallenavnet «riksklyse» i mediene.

Mandag 2. januar klokken 21.40. er det sesongpremiere på «Farmen kjendis» på TV 2. Her kan du se hvilke 12 norske kjendiser som skal delta.