Jens August er tilbake i Hotel Cæsar

Kim Kolstad (46) vender tilbake til Hotel Cæsar etter å ha vært borte fra såpeserien i to og et halvt år.

Jens August Anker-Hansen har ikke vært å se i såpeserien Hotel Cæsar siden juni 2014. Da var det fryktet at rollefiguren, som spilles av Kim Kolstad (46), døde i en brann.

Men i torsdagens sesongavslutning dukker Jens August opp igjen.

Hotel Cæsar-fansen har denne uken fått se at Amanda Anker-Hansen (som spilles av Evelyn Rasmussen Osazuwa) leter etter sin far Jens August.

Amanda, som er konsernsjef i Hotel Cæsar, har pantsatt hotellet til en ukjent eier. Hun vet ikke selv hvem den nye eieren er, men hun mistenker at det kan være Jens August.

Blir overrasket da han ser datteren

Ingen vet hvor Jens August er, men Amanda reiser til sydhavsparadiset Brown Island, siden det var der Jens August befant seg da han forsvant for noen år siden.

På en hotellbar finner endelig datteren sin far.

– Man kan si at fortiden innhenter Jens August rent fysisk, sier skuespiller Kim Kolstad til TV 2.

– Han blir overrasket når han møter Amanda og får vite at hun er datteren hans, siden han ikke ante at hun eksisterte. Dette er ikke akkurat et barn som han har betalt noe foreldrebidrag til, sier Kolstad.

Se øyeblikket hvor Amanda finner Jens August i videoen i toppen av saken.

FAR OG DATTER: Amanda Anker-Hansen (Evelyn Rasmussen Osazuwa) og Jens August Anker-Hansen (Kim Kolstad) møtes i sesongavslutningen av Hotel Cæsar. Foto: TV 2
FAR OG DATTER: Amanda Anker-Hansen (Evelyn Rasmussen Osazuwa) og Jens August Anker-Hansen (Kim Kolstad) møtes i sesongavslutningen av Hotel Cæsar. Foto: TV 2

Jens-August har forsvunnet tidligere

Dette er ikke første gang rollefiguren Jens August vender tilbake i Hotel Cæsar etter å ha vært mystisk forsvunnet i mange år.

I 2005 forsvant han fra serien etter han styrtet i havet med et fly, og alle trodde at han var død. Men i 2007 var han tilbake i såpeserien, og da viste det seg at han hadde tilbrakt de siste to årene på Brown Island.

– Jens August er en katt med ni liv, så han dør ikke så lett. Han irriterte seg nok over alt rotet på Hotel Cæsar, og da sjansen først bød seg, tror jeg egentlig han syntes det var like greit å legge det bak seg og starte på nytt et eget sted, hvor han kunne følge sine egne spilleregler, sier Kolstad.

Kjører lastebil

Kim Kolstad valgte selv å slutte i såpeserien i 2014. Han synes det er hyggelig å være tilbake i sesongavslutningen av den 33. sesongen og møte gamle kjente.

– Jeg er glad i mange av de som jobber der, og det er i Hotel Cæsar jeg har lært faget mitt. Så jeg vil alltid ha en plass i hjertet mitt for Hotel Cæsar. Men jeg trives best i et «åpent forhold» med Hotel Cæsar. Jeg opplever at når man jobber der, så blir man litt spist opp, og det er vanskelig å gjøre, eller tenke på, så mye annet, sier Kolstad.

Siden 2014 har Kolstad brukt tiden sin på andre prosjekter enn skuespillerkarrien. Han er blant annet gründer i firmaet LessTrash som jobber med miljøvennlige alternativ til hverdagsprodukter.

– Selv om vi vokser hele tiden er det ingen av oss som hever lønn foreløpig, men drømmen er å kunne leve av å redde verden. I mellomtiden kjører jeg lastebil fire dager i uken. Da jeg jobbet i Hotel Cæsar, kunne jeg noen ganger gå i studio om morgenen før det var blitt lyst og ikke komme ut igjen før etter at det var blitt mørkt. Litt som å leve under jorden. Når jeg sitter på landeveien med den store, åpne himmelen over meg føler jeg meg fri, sier Kolstad.

Se fortsettelsen på TV 2 Sumo

Kolstad vil ikke avsløre om det er Jens August som er den ukjente eieren av hotellet eller hvor mye seerne får se av Jens August i Hotel Cæsar fremover.

– Det er kun én måte å finne ut av det på, og det er å se neste sesong på TV 2 Sumo, sier Kolstad.

Fra januar 2017 skal Hotel Cæsar kun sendes som en eksklusiv nettserie på TV 2 Sumo. Da vil det komme nye episoder av Hotel Cæsar hver mandag, tirsdag, onsdag og torsdag klokken 16:30. Det vil slippes kortere klipp i løpet av uken, før hele episoden slippes torsdag.

2. januar 2017 starter neste sesong av Hotel Cæsar på TV 2 Sumo. Du kan også se alle de tidligere sesongene av Hotel Cæsar på TV 2 Sumo.

PS: Allerede torsdag kveld klokken 20.00. kan du få en sniktitt på det første klippet fra den nye sesongen på TV 2 Sumo.