Carl I. Hagen (72) klar for  comeback på Stortinget

Det ligger an til comeback i rikspolitikken for Carl I. Hagen (Frp).

Carl I. Hagen ønsker seg tilbake i rikspolitikken, og i kveld kom han et steg nærmere drømmen.

Mandag holdt nemlig Oslo Frp nominasjonsmøte. Der ble det varslet kampvotering mellom Aina Stenersen og nettopp Carl I. Hagen om 4. plassen på neste års stortingsliste for Oslo Fremskrittsparti.

Stenersen ut

I kveld ble det imidlertid klart at Aina Stenersen trekker seg.

Under sin tale sa hun at hun ikke ønsker å beholde sin nominasjonsplass. Derfor blir det Hagen som får fjerdeplassen i Oslo Frp.

– Jeg velger fokus på Oslo bystyre og kommunevalget i 2019. Jeg har tenkt lenge og grundig på dette, sa Stenersen til journalistene etter talen.

Stenersen var nominert av en enstemmig nominasjonskomité. Hun sto bak Siv Jensen, Christian Tybring-Gjedde og Mazyar Keshvari på listen.

Vil stå på mot innvandring

Carl I. Hagen selv sier det var et veldig gripende øyeblikk da han skjønte at han ville kapre plassen, og varsler allerede at han vil kaste seg inn i valgkampen i kjent stil.

– Vi må virkelig stå på for å hindre at vi får 400.000 flere innvandrere frem til 2030, hvorav 150.000 i Oslo. Dette endrer vårt samfunn totalt og det ruinerer oss som velferdssamfunn, sier Hagen til TV 2.

Om 72-åringen havner på Stortinget er imidlertid avhengig av valgresultatet.

Frp manglet 6536 stemmer på å ta sitt tredje mandat i Oslo ved siste Stortingsvalg i 2013, med 11,7 prosent og 16839 stemmer. Partiet har mandat nummer fem og 13 i hovedstaden, hvor det totalt fra alle partier velges 17 representanter til Stortinget.

I dag har Oslo Frp to representanter på Stortinget. En av disse er Siv Jensen, som nå er finansminister, i tillegg til Tybring-Gjedde som er fast. Keshvari er vara, men møter fast for Jensen. En fjerdeplass på listen vil for Hagen innebære en plass som vararepresentant, men disse møter i Stortinget dersom de faste representantene sitter i regjeringsapparatet eller av andre grunner ikke kan møte.

Siv Jensen: – Jeg gratulerer alle på listen