HOVEDROLLEINNEHAVER: Tobias Santelmann skal spille politimann i dramaserien «Grenseland».
HOVEDROLLEINNEHAVER: Tobias Santelmann skal spille politimann i dramaserien «Grenseland». Foto: TV 2

Frikjent-stjerner får hovedrollene i ny drama-storsatsing på TV 2

Tobias Santelmann (36) og Ellen Dorrit Petersen (41) skal spille i TV 2-serien «Grenseland».

Dramaserien «Grenseland» er TV 2s storsatsing for høsten 2017.

Tobias Santelmann (36) og Ellen Dorrit Petersen (41) spiller to av hovedrollene i dramaserien.

Begge er å se i dramaserien Frikjent, som har gjort suksess med sin andre sesong på TV 2 i høst.

Spiller politimann

«Grenseland» handler om politimannen Nikolai Andreassen, som spilles av Santelmann. Han blir tilfeldig dratt inn i etterforskningen av et selvmord på hjemstedet sitt, men han skjønner raskt at det er snakk om et mord.

Da blir han stående overfor et dilemma som tvinger ham inn i gråsonen mellom rett og galt og på vei vekk fra sine moralske prinsipper.

– Grenseland har et meget høyt ambisjonsnivå, og TV 2 og norsk TV-drama generelt har tatt store steg de siste årene. Jeg er stolt og utrolig glad for denne muligheten, sier Santelmann i en pressemelding.

HOVEDROLLEINNEHAVER: Ellen Dorrit Petersen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
HOVEDROLLEINNEHAVER: Ellen Dorrit Petersen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Santelmann beskriver sin rollekarakter Nikolai som en kompleks fyr med store hemmeligheter.

– I Nikolai sin verden finnes det klare grenser for hva som er rett og hva som er galt. Men han blir presset til å se bort fra sitt moralske kompass, og han beveger seg lenger og lenger inn i mørket. Det er i dette mørke jeg finner mest mat som skuespiller. Nikolai har alt jeg leter etter i en rolle, sier han.

I tillegg til en sentral rolle i Frikjent, er Santelmann kjent fra den norske storfilmen Kon-Tiki, samt de internasjonale filmene Hercules og Point Break.

Solgt til andre land

Dramaserien «Grenseland» skal bestå av åtte episoder, og innspillingen vil foregå fra midten av desember til sommeren 2017.

Serien er en co-produksjon mellom TV 2, produksjonsselskapet Monster Scripted og en rekke utenlandske samarbeidspartnere. Serien er allerede forhåndssolgt til flere land, med den internasjonale tittelen «Borderline».

Dramasjef i TV 2, Christopher Haug, forteller i en pressemelding at TV 2 Drama ser frem til å starte produksjonen av serien.

– Serien er velskrevet og har et driv i seg som TV-seerne bare kan glede seg til. Grenseland tar opp interessante dilemmaer vi ikke er ukjente med i dagens Norge, og karakterene vi skal bli kjent med er komplekse og interessante. Vi er utrolige glade for at Tobias Santelmann skal spille hovedrollen, sier Haug i pressemeldingen.