GIR SEG: KIL-trener Luis Pimenta kikker opp mot himmelen like før slutt under semifinalen i cupen mellom Strømsgodset og Kongsvinger på Marienlyst stadion.
GIR SEG: KIL-trener Luis Pimenta kikker opp mot himmelen like før slutt under semifinalen i cupen mellom Strømsgodset og Kongsvinger på Marienlyst stadion. Foto: Grøtt, Vegard Wivestad/NTB scanpix

Suksesstreneren gir seg i Kongsvinger

Luis Pimenta takker nei til Kongsvingers kontraktforslag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Luis Pimenta gir seg som trener i Kongsvinger.

Det bekrefter sportssjef Espen Nystuen til lokalavisen Glåmdalen (bak betaling).

– Det er riktig at Luis har sagt nei. Vi ga ham et opprinnelig tilbud som han takket nei til. Da måtte vi strekke oss lengre, men mandag formiddag ga han beskjed om at han takket nei til det tilbudet også, sier Nystuen.

Pimenta tok Kongsvinger til både cupfinale og opprykkskvalik, men nå skilles deres veier.

– Forstår og respekterer begrensningene

Selv kommenterer portugiseren det slik:

– Vi hadde to gode sesonger, og vi har klart å ta ut det potensialet vi hadde. Nå er det på tide å komme seg videre, sier Pimenta til TV 2.

Han poengterer at uenigheten dreier seg om ressurser, men ikke i form av lønn til ham.

– Jeg ville likt at vi kunne ha hatt mer ressurser, ikke bare penger, men mer investert i støtteapparatet og ressurser til a-laget. Det er det som trengs for å ta det videre, sier Pimenta.

– Jeg forstår og respekterer begrensningene til klubben. Vi forlater hverandre veldig fornøyde med samarbeidet vi har hatt. Jeg har likt å jobbe der, og har gjort mitt beste for å flytte klubben videre.

– Var dere langt fra en avtale?

– Det er man aldri når man har så sterke følelser for en klubb. Det handlet ikke om penger, men nå er det på tide for meg å ta et nytt steg, og forhåpentlig blir det et like stort og godt steg som det jeg hadde med Kongsvinger.

Trolig tapt for Norge

Han er stolt av prestasjonen med å føre laget til cupfinale, og en plassering som Norges 20. beste lag - opp fra 42. for noen år siden.

Han avslører at det er ting på gang, og at det er interesse for hans tjenester. Trolig er han ikke trener i Norge neste år.

– Slik som det ser ut nå, så vil jeg ikke være i Norge neste sesong. Men ingenting er klart ennå. Bare tiden vil vise, sier Pimenta.

Nå må Kongsvinger ut på en hastig trenerjakt.

– Jeg vil at vi skal ha en ny hovedtrener på plass til vi starter opp igjen 9. januar, sier Espen Nystuen til Glåmdalen.

Det har ikke lykkes TV 2 å komme i kontakt med Espen Nystuen.