Emil Meek ønsker ny UFC-triumf i Europa

Norges fremste MMA-utøver vant sin første UFC-kamp natt til søndag. Nå ønsker han å slåss i Europa i mars. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Emil Meek ble ribbeinsskadet under UFC-kampen mot Jordan Mein i Toronto.

På grunn av skader og slitasje har Meek tidligere sagt at han ikke vil gå mer enn tre-fire kamper i året.

Han er imidlertid klar på at han vil ha sin neste kamp nærmere hjemme.

– Jeg vil gjerne kjempe i Europa. Jeg vil at flere norske skal kunne komme å se. De som var her i Canada betyr så mye for meg, sier Meek.

Første UFC-stevne i Europa er 18. mars. Da skal det kjempes i O2 Arena i London. Hvis Meek får rehabilitert kroppen raskt, ønsker han å kjempe.

– Hvis jeg er frisk og rask så ønsker jeg å slåss i London, men jeg har også hørt noe om København, sier Meek.

Deilig bekreftelse

Emil Meek har banet seg vei i kampsporten ved å rendyrke sitt image som viking og ved å ta vanskelige og tøffe kamper. Han sikret seg UFC-billetten ved å slå Rousimar Palhares. Da han debuterte der lørdag, slo han rutinerte Jordan Mein. Meek står nå med én seier på én kamp i MMAs gjeveste selskap.

– Jeg sitter mest av alt igjen med at jeg er bra nok. Det vet man ikke før man er i UFC-buret. Akkurat som med eksamener og prøver, må man ha spørsmålene for å finne ut av om man kan svaret. Å vite at jeg er bra nok er utrolig deilig. Nå er jeg i verdenstoppen, sier Meek.

Stolte treningskamerater

Meek hører til Frontline Academy i Oslo. Der er flere MMA-fightere, som Jack Hermansson, Kenneth Bergh og Mohsen Bahari. Bergh og Bahari var med Meek til Toronto, og de er imponert over kampen lagkameraten kjempet.

– Det er kjempestort å få være med på det her. Emil gjorde en fantastisk prestasjon, men jeg er ikke overrasket, sier Bahari.

Bergh er spesielt begeistret over innstillingen til Meek.

– Han er så god på å ta i mot instruksjoner, han er nesten som en robot. I kampen skader han seg til og med, men folk ser det sikkert ikke engang. Han bare kjemper videre i to ekstra runder, sier Bergh.

Ingen seiersfest

Etter Meeks gjennombrudd ble det en rolig feiring i Toronto. Både Bahari og Bergh forbereder seg til kamper i Cage Warriors og er inne i en viktig treningsfase. Dermed ble det mat og søvn etter kampen var over.

– Nå har vi holdt et stramt skjema lenge og fokusert på kamp og trening. Nå er vi ferdig på jobb og trenger ikke å feste og feire. Vi har alle hatt en lang dag, sier Bergh.