TOK UT TROPPEN: Christian Berge.
TOK UT TROPPEN: Christian Berge. Foto: Ruud, Vidar

Her er Berges utvalgte til VM: – Norge kan komme til kvartfinalen

Christian Berge har tatt ut 17 mann som skal kjempe i VM i Frankrike om en måned.

Christian Berge annonserte i dag hvilke spillere som skal representere Norge under VM i Frankrike.

– Det er mange gode spillere med gode ferdigheter. Det begynner å bli en god bredde og mange som gjør det godt i klubbene sine, sier Berge.

Det har vært flere usikre kort for Berge før dette uttaket. Keeperveteran Ole Erevik måtte gjennom en øyeoperasjon i vinter og var nær å miste synet, mens Kent Robin Tønnesen måtte gjennom fire operasjoner i beinet. Det så dramatisk ut en stund for den rutinerte høyrebacken.

– Ole har stått én match etter operasjonen. Vi får håpe han finner stabiliteten og timingen, som er det viktigste. Tønnesen hadde første kamp i går, men får masse spilletid fremover fordi makkeren på samme posisjon skal operere, så han får fire kamper på å spille seg i form, sier Berge.

Dette er troppen på 17 som reiser til Frankrike:

Ole Erevik
Torbjørn Bergerud
Espen Christensen
Magnus Jøndal
Andre Lindboe
Kristian Bjørnsen
Espen Lie Hansen
Gøran Johannesen
Sander Sagosen
Christian O`Sullivan
Harald Reinkind
Eivind Tangen
Kent Robin Tønnesen
Joakim Hykkerud
Bjarte Myrhol
Petter Øverby
Magnus Gullerud

– Det var i grunnen ingen store overraskelser. Jeg synes det er litt spesielt å ta ut fire strekspillere og bare én kantspiller, men når du ser at det er en 17 mannstropp og hvordan Bjørnsen har stått og brukt spilletiden alene, forstår jeg det godt, sier Randi Gustad.

Tangen tilbake
Ellers er Eivind Tangen tilbake i troppen for Norge. Han har ikke vært siden VM i 2011.

– Tangen er kanskje en overraskelse som ikke har vært med tidligere, men han har ekstremferdighetene i skudd blant annet. Han har egentlig gjort en veldig bra sesong i Danmark og satt preg på den danske ligaen, så det gleder jeg meg til å jobbe med, sier Berge.

Én mesterskapsdebutant tar Berge med seg. Ventrebacken Gøran Johannessen, som gikk til GOG Gudme i Danmark før årets sesong.

– Det er en spennende spiller. Han har spilt for rekrutt, vært fulgt av A-landslaget over tid og vist at han kan sakene sine i dansk liga også. Det er fortjent, sier Gustad.

Norge åpner mot Polen 12. januar og møter også Frankrike, Russland, Brasil og Japan i sin gruppe.

– Det er kanskje en av de tøffeste gruppene om ikke den tøffeste gruppa, men vi kan slå alle og tape mot alle. Polen, Russland og Frankrike er de sterkeste og så synes jeg Brasil er en veldig vanskelig motstander. Et up and coming-lag. Spiller litt uortodoks. I dette mesterskapet er det mange som kan blande seg inn. 10-11 lag. Vi skal gjøre det vi kan, sier Berge.

– En gyllen mulighet
TV 2s håndballekspert Randi Gustad mener Norge nå har en gyllen mulighet til å ta seg til en kvartfinale.

– Det er store muligheter. Vi vet hvordan toppnivået til dette laget er er. Det så vi i EM, og jeg er ganske sikker på at de tar seg til en åttedelsfinale. Veien ligger da relativt åpen da også til en kvartfinale når vi ser den andre gruppen de skal krysse mot. Da gjelder det å unngå Spania, ellers er det lag Norge absolutt kan matche, sier Gustad.

Hun mener det er en fordel for Norge at de ikke spilte i OL i Rio.

– Det er et OL-år med tre mesterskap. Det handler om slitasje på stjernene – nesten til det uforsvarlige. Det kan være en fordel for Norge at vi ikke har vært i OL og har mindre kampbelastning, sier Gustad.

– Er det en fordel at dere ikke har spilt OL?

– Vanskelig å si, men jeg ser at flere spillere tenker på å gi seg. Polen har mistet noen og Sverige også. Det har vært et tøft kjør for spillerne, sier landslagssjefen.

– Ikke øvd på det
Han mener det kan være en bakdel også da nye regler ble innført før OL som Norge ikke har fått testet ut.

– Sju mot seks får vi ikke øvd på. Derfor er det både positivt og negativt at vi ikke spilte i et OL. At vi ikke fikk øvd på den gjør at vi ligger litt bak. De andre lagene har det nok i verktøykassa si, så må vi starte nå for å ta det i bruk,sier Berge.

– Hvor store er sjansene deres til å avansere i mesterskapet?

– Åttedelsfinale må være målsettingen. Jeg tror vi skal klare å komme oss dit, sier Berge.

– Magnus Abelvik Rød er en spennende unggutt som fra sommeren av skal spille i tyske, Flensburg. Ble han vurdert nå?

– Han er en fantastisk spiller med kjempepotensial. Han er så heldig at han skal til Flensburg for å spille på seg rutine og lære nye ting. Nå kom mesterskapet litt for tidlig, men jeg har ordentlig tro på han, sier Berge.