MØTER SELNÆS OG SØDERLUND: Zlatan og Mourinho må til Frankrike i Europaligaen.
MØTER SELNÆS OG SØDERLUND: Zlatan og Mourinho må til Frankrike i Europaligaen. Foto: Tim Ireland

Zlatan og Mourinho møter Søderlund og Selnæs

– Det blir karrierens største kamper for Selnæs og Søderlund, mener TV 2s fotballekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag ble det klart hvilke lag som skal møtes i 16-delsfinalen av Europaligaen.

Mange nordmenn var spente på hvem de engelske gigantene Tottenham og Manchester United ville møte, og i tillegg hadde mange sine øyne rettet mot «norske» FC København, der Ståle Solbakken regjerer.

José Mourinhos røde djevler fra Manchester var for en gangs skyld andreseedet, siden de ble nummer to i gruppen, og visste dermed at det uansett ville bli tøff trekning.

– Karrierens største kamp for Selnæs og Søderlund
Manchester United trakk St-Étienne, som har både Alexander Søderlund og Ole Selnæs på laget. Det blir en tøff oppgave for nordmennene.

– Det er kjempemoro for nordmennene i Frankrike, men dette skal være grei skuring for Manchester United. Jeg har sett St. Etienne noen ganger denne sesongen, og prestasjonene har vært litt opp og ned, oppsummerer TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller, og legger til:

– For Manchester Uniteds del så er det å satse på Europaligaen en god idé fordi det ser vanskelig ut å ende blant de fire beste i Premier League. Manchester United, Tottenham og kanskje Roma er blant de klubbene jeg plasserer i favorittsjiktet i Europaligaen, sier han.

Han utpeker oppgjøret mot Manchester United som karrierens høydepunkt hittil både for Ole Selnæs og Alexander Søderlund.

– De får en perfekt mulighet til å vise seg frem for et større publikum. Jeg tenker kampen mot Manchester United er den som trekker mest seere world wide, for å si det sånn. Det er en ypperlig mulighet for Selnæs og Søderlund til å vise seg frem fra deres beste side og det blir nok deres største kamper hittil i karrieren. La oss bare håpe at de har siktet innstilt og ikke blir for nervøse, poengterer han.

En om nok gleder seg er Zlatan Ibrahimovic. Da stjernespissen spilte for PSG, scoret han 14 mål tilsammen mot St. Etienne og hadde tre målgivende pasninger.

– Stephane Ruffier er hans favorittkeeper, skriver journalisten Francois Pinet spøkefullt på Twitter.

– Skummelt for FC København
Ståle Solbakkens FC København trakk Ludogorets Razgrad, som må regnes som en mer overkommelig oppgave.

Simen Stamsø Møller tror imidlertid Solbakkens menn kan vente seg en tøff kamp.

– Det blir nok en jevn og en vanskelig kamp for dem. FCK er det klart beste laget i Skandinavia, men Ludogorets er et vanskelig og skummelt lag

Tottenham møter belgiske Gent i sin 16-delsfinale.

– Jeg tenker at Gent skal gå fint for Tottenham. Det skal mye til for at Tottenham spiller to dårlige kamper og ryker ut. Jeg tror det blir et enkelt avansement både for Tottenham og Manchester United, konkluderer han.

Slik spilles 16-delsfinalene i Europaligaen:

Athletic Club (ESP) – APOEL (CYP)
Legia Warszawa (POL) – Ajax (NED)
Anderlecht (BEL) – Zenit (RUS)
Astra Giurgiu (ROU) – Genk (BEL)
Manchester United (ENG) – St-Étienne (FRA)
Villarreal (ESP) – Roma (ITA)
Ludogorets Razgrad (BUL) – FC København (DEN)
Celta Vigo (ESP) – Shakhtar Donetsk (UKR)
Olympiacos (GRE) – Osmanlıspor (TUR)
Gent (BEL) – Tottenham Hotspur (ENG)
Rostov (RUS) – Sparta Praha (CZE)
Krasnodar (RUS) – Fenerbahçe (TUR)
Borussia Mönchengladbach – Fiorentina (ITA)
AZ Alkmaar (NED) – Lyon (FRA)
Hapoel Beer-Sheva (ISR) – Beşiktaş (TUR)
PAOK (GRE) – Schalke (GER)

Lagene som var med i trekningen:
Seedet: Ajax (NED), APOEL (CYP), Beşiktaş (TUR)*, Fenerbahçe (TUR), Fiorentina (ITA), Genk (BEL), FC København (DEN)*, Lyon (FRA)*, Osmanlıspor (TUR), Roma (ITA), Schalke (GER), Shakhtar Donetsk (UKR), Sparta Praha (CZE), St-Étienne (FRA), Tottenham Hotspur (ENG)*, Zenit (RUS)

Useedet: Anderlecht (BEL), Astra Giurgiu (ROU), Athletic Club (ESP), AZ Alkmaar (NED), Borussia Mönchengladbach* (GER), Celta Vigo (ESP), Gent (BEL), Hapoel Beer-Sheva (ISR), Krasnodar (RUS), Legia Warszawa (POL)*, Ludogorets Razgrad (BUL)*, Manchester United (ENG), Olympiacos (GRE), PAOK (GRE), Rostov (RUS)*, Villarreal (ESP)