FRISKMELDT: Tarjei Bø stiller til start i Nove Mesto.
FRISKMELDT: Tarjei Bø stiller til start i Nove Mesto. Foto: Braastad, Audun

Gladmelding fra skiskytterleiren: Tarjei Bø er tilbake etter sykdom

Tarjei Bø (28) er omsider friskmeldt etter en lengre sykdomsperiode.

Mens lillebror Johannes Thingnes Bø har kjempet om seieren og sikret seg pallplass, har Tarjei måtte se verdenscupåpningen i Östersund og rennet i Pokljuka forrige helg fra sofaen.

Tarjei Bø har lenge slitt med sykdom og det var ventet at skiskytteren med totalt åtte VM-gull og ett OL-gull i sin karriere først skulle være tilbake etter jul.

– Tarjei Bø pådro seg en luftveisinfeksjon i opptreningsfasen i høst, og en ny luftveisinfeksjon før sesongstart. Da måtte han begynne fra «scratch» og trene seg opp igjen. Etter en lengre periode uten trening fokuserte han på å ha gode treningsforhold fremfor å delta i de to første rundene, forklarer Ola Berger, som er lege for elitelandslaget herrer, til TV 2 Sporten.

Nå er imidlertid Tarjei Bø omsider friskmeldt og kvitt sykdomsplagene.

– Ja, han har fulgt planen og kan stille til start i Nove Mesto, bekrefter Ola Berger.

– Er Tarjei Bø altså 100 prosent friskmeldt?

– Ja, når han stiller til start så er han 100 prosent friskmeldt. Men samtidig så er det en stund siden Tarjei har gått skirenn, så det kan fort bli en innkjøringskonkurranse. Når det er sagt, så er han «fit for fight» så lenge han stiller til start, svarer legen.

Idrettssjef Morten Aa Djupvik i skiskytterforbundet opplyser imidlertid til TV 2 Sporten at Nove Mesto kommer for tidlig for Tarjei Bø.

– Tarjei er frisk, ting funker og han kjenner seg pigg og opplagt, men han kommer ikke til å gå i Nove Mesto til helgen. Oberhof etter nyttår blir første test for ham, sier han.

Slik er programmet for verdenscuphelgen i Nove Mesto:

Torsdag 15. desember: Sprint herrer – kl. 17.30.
Fredag 16. desember: Sprint kvinner – 17.30
Lørdag 17. desember: Jaktstart herrer – 15.00, jaktstart kvinner – 17.30
søndag 18. desember: Fellesstart herrer, 11.45, fellesstart kvinner – 14.30