Bilkjøperen ga fra seg telefonen til salgssjefen, det endte med at bilder av kona hans ble sendt til en nettsiden for swingers. Nå ender denne historien snart i rettssak. Vi gjør oppmerksom på at Toyota-forhandleren på bildet ikke den berørte. Illustrasjonsfoto: Scanpix.  
Bilkjøperen ga fra seg telefonen til salgssjefen, det endte med at bilder av kona hans ble sendt til en nettsiden for swingers. Nå ender denne historien snart i rettssak. Vi gjør oppmerksom på at Toyota-forhandleren på bildet ikke den berørte. Illustrasjonsfoto: Scanpix.  

Skulle ha billån – forhandleren sendte ut nakenbilde av kona

Nå krever bilkjøperen millionerstatning.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et ganske alminnelig bilkjøp er i ferd med å ende opp i en pikant rettssak i USA.

Det startet da pastoren Tim Gautreaux og kona Claire skulle kjøpe en ny Toyota Prius, fra forhandleren Texas Toyota of Grapevine.

I forkant hadde Gautreaux ordnet med finansiering og lastet ned en app for dette på telefonen sin. Problemene startet da handelen skulle avsluttes, og salgssjefen måtte se telefonen for å forsikre seg om at finansieringen var i orden.

Fattet mistanke

Ifølge bransje-nettstedet Autonews.com tok en av forhandlerens ansatte med seg telefonen til salgssjef Matt Thomas. Så fikk Gautreaux den tilbake.

Da han kort tid senere åpnet telefonen sin, kom det opp et nakenbilde han hadde tatt av sin kone ett år tidligere.

Gautreaux fattet da mistanke om at noe var galt, og via et program fant han fram til slettede e-poster på telefonen sin. Da kom det fram at et finansieringsbevis hadde blitt sendt til salgssjef Thomas, dessuten at bilder av hans kone hadde blitt sendt til en e-post-adresse tilhørende et nettsted for såkalte swingers!

Dette er tre av verdens verste biler

Åtte millioner kroner

Nå blir det altså rettssak av dette. Ekteparet har stevnet både salgssjefen, forhandleren og den amerikanske Toyota-importøren. De krever erstatning på en million dollar, eller rundt åtte millioner norske kroner.

I en uttalelse sier Gautreaux at de går til sak for å "unngå at andre skal måtte leve med frykt og bekymringer" for hendelser som dette.

I stevningen hevder de også at salgssjef Thomas skal ha gjort noe lignende tidligere, og at Toyota kan ha visst om dette.

Jule-rettssak

– Du stoler på at forhandleren behandler all informasjon på en trygg måte. Likevel: Her har vi en sak med et stort selskap, der deres ansatte og franchisetaker misbruker personlig og privat informasjon på verst tenkelig måte, sier advokaten Jose Portela, til Autonews.com.

Toyota-forhandleren på sin side vil ikke gi noen kommentar i forkant av rettssaken. Denne er berammet til 29. desember, med mindre det ender i forlik før man kommer så langt.

Ble truet med rettssak – måtte droppe denne bilen