Balague: – Ødegaard er en nasjonalskatt i Norge, men en «nobody» i Spania

Martin Ødegaard kan ikke regne med å få mye spilletid i Real Madrid under Zinédine Zidane, ifølge Guillem Balague. Fotballeksperten mener Ødegaard bør prøve lykken i Real-managerens hjemland.

Balague tror et langvarig låneopphold vil være det beste for Ødegaards utvikling.

Sky Sports-eksperten sa lørdag til NTB at flere spanske klubber ønsker å låne den norske 17-åringen, men spanjolen, som er kjent for å ha kilder tett på Real Madrid, tror fransk fotball kan være en bedre løsning.

Se hvordan Martin Ødegaard gjorde det i sin A-lagsdebut for Real Madrid i Sportsnyhetene øverst!

– Fransk fotball vil kunne fungere på flere måter for ham. Nivået i Ligue 1 er langt fra like høyt som i La Liga, men det er bedre enn nivå to i Spania, et nivå som kanskje er litt for lavt for Ødegaard, sier Balague til NTB, og viser til interessen fra franske Rennes.

Balague utdyper overfor TV 2 Sporten at selv om Ødegaard har en høy stjerne i Norge, så har ungggutten ikke den samme statusen i spansk fotball.

– Martin Ødegaard er en nasjonalskatt i Norge, men er en «nobody» i Spania, sier eksperten, og kommer med følgende råd til Ødegaard:

– Han har potensialet til å bli en toppspiller. Men han må ha beina på jorden og lære og trene. Jeg vet at han trener hardt og lærer. Han må bare glemme kontraktene og pengene og lære og lytte fremover

– Uklokt å bli værende i Real Madrid
Fotballeksperten antyder at det vil være uklokt av midtbanetalentet å bli i Real Madrid.

– Tilværelsen Ødegaard har i Real nå, den vil ikke bringe ham noen steder. Han kan få spilletid for A-laget i kamper uten reell betydning, men hva hjelper det ham, spør Balague.

– Ødegaard er nødt til å spille førstelagsfotball. Han må være i et lag som lar ham ha ballen, et lag som utnytter kvalitetene hans. Han har faser han må gjennom. Han må få prøve og feile, slår han fast.

– Hvordan vurderer Zidane Martin Ødegaard?

– Zidane ser ikke på Ødegaard som en førstelagsspiller. Da hadde han brukt ham mer på A-laget, som en del av en rotasjonen i mindre viktige kamper, svarer Balague.

Fikk debuten på A-laget
Martin Ødegaard har denne sesongen storspilt for Real Madrids reservelag Castilla.

Men unggutten har fått få sjanser på førstelaget. I cupkampen mot Cultural Leonesa 30. november fikk han omsider starte sin første kamp for A-laget – 679 dager etter at han signerte for den spanske gigantklubben.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen ble imponert over det Martin Ødegaard viste i sin første kamp for start for Real Madrid.

– At en 17-åring fra Norge starter en kamp for Real Madrid er stort i seg selv. Martin Ødegaard viser seg positivt frem ved flere anledninger, og i 1.omgang synes jeg han var god. Han ble litt borte i perioder mot slutten av kampen, men så var det også en del spillere offensivt hos Real Madrid som spilte for seg selv. Touchet hans er like følsomt og elegant som det alltid har vært, og man ser at har hatt en fin utvikling i Madrid, sa Jesper Mathisen til TV 2 Sporten om Ødegaards innsats.

– Bør skifte klubb!
Mathisen poengterer likevel at det nok beste for Ødegaard er å reise på utlån til en klubb hvor han får fast spilletid fremover.

– Det er jo litt vanskelig å skulle gi en dom etter en kamp som dette hvor forskjellen var så enorm på lagene. La oss håpe at Martin Ødegaard finner seg en klubb hvor han får spilt A-lagsfotball regelmessig så fort som mulig, mente Mathisen, før han slo fast:

– Nå er han god nok til å spille ukentlig i en liga ute i Europa, og nå bør han vel også være god nok for det norske A-landslaget? Martin Ødegaard er fortsatt den største juvelen i norsk fotball, og vi kan like gjerne begynne å bygge A-landslaget rundt han med en eneste gang, sier han.

(©NTB/TV 2)