Mourinho til TV 2: – Jeg må være sterk i kropp og sjel

En lettet United-manager fikk endelig en hjemmeseier, og tror heller ikke Mkhitaryan-skaden er alvorlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United - Tottenham 1-0:

Se intervju med Jose Mourinho øverst i vinduet!

Jose Mourinho kunne puste lettet ut etter at Manchester United slo Tottenham sikret tre etterlengtede poeng på Old Trafford.

Til TV 2s Premier League-kommentator Øyvind Alsaker sier portugiseren at spillerne fortjente oppturen.

– Det er mer enn lettelse. Det en god følelse å vite at spillerne mine går hjem fornøyde. Ikke bare med prestasjonen og innsatsen, men fornøyde med resultatet og følelsen en får av tre poeng. De fortjener det. Vi spiller så bra om dagen, noen kamper har vært fenomenale, uten at vi har klart å vinne, så i dag var det viktig med tre poeng, sier United-manageren etter kampen.

Det måtte gå 78 dager fra forrige Premier League-seier på hjemmebane før de røde djevlene igjen kunne juble foran publikum på Old Trafford. Da Paul Pogba klinket et frispark i tverrligger etter 63 minutter, kunne en igjen lure på om marginene nok en gang gikk imot United.

Imidlertid holdt Henrikh Mkhitaryans 1-0-scoring til tre poeng.

Uheldig og «venneløs» Pogba

– Det føltes litt som et déjà vu, men jeg fikk også en følelse om at jeg må fortsette å være sterk i kropp og sjel. Kanskje det kan hjelpe laget mitt, men jeg forstår at spillerne er skuffet. Det første Pogba sa til meg etter kampen var: «Jeg er så uheldig!».

– Ja, det er du! Stolpen er ikke din venn, og Hugo Lloris er ikke din venn, selv om han er fransk, sier Mourinho.

– Ikke alvorlig Mkhitaryan-skade

Matchvinneren måtte ut på båre mot slutten av kampen etter en duell med Danny Rose, og dermed kunne det se ut som armeneren, som endelig har fått fart på United-karrieren, må belage seg på en ny periode uten spilletid.

– Jeg tror ikke det er alvorlig, jeg håper i hvert fall ikke det. Det er en stor hevelse, og det er en skade, men ikke en stor en.

Til klubbens egen TV-kanal, MUTV, sier Mourinho at armeneren trolig er klar til 2. juledag.