Jubel og tårer for «Miki»

Men det er ikke første gangen Henrik Mkhitaryan har startet dårlig i ny klubb.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United - Tottenham 1-0:

Henrik Mkhitaryan har vært et lite mysterium denne sesongen.

Manchester United betalte nærmere 300 millioner kroner for armeneren da de hentet ham fra Borussia Dortmund.

Likevel har han sittet mer på benken og tribunen enn han har vært på banen.

Jubel og tårer
Mot Tottenham ble det både jubel og tårer for Mkhitaryan.

Han løp fra Spurs-forsvaret og banket inn sitt første Premier League-mål, og skjøt seg inn i hjertene til alle Manchester United-fans.

Men med ni minutter igjen måtte han forlate Old Trafford på båre etter at Danny Rose la ham i bakken.

Det var ankelen som fikk seg en trøkk, og det var umulig for ham å fortsette.

En skade var det siste han trengte etter en veldig svak start på Manchester United-karrieren.

– Han var «on fire». To mål på to kamper. Det ser ut som han holdt seg til ankelen. Det kan være en forstuing, sier Guillem Balague.

Tre måneder ute av startelleveren
27-åringen fikk prøve seg fra start mot Manchester City 10. september. Etter det gikk det nesten tre måneder før han fikk starte en ny Premier League-kamp.

Men nå har Mkhitaryan endelig vunnet Jose Mourinhos tillit.

Torsdag scoret han sitt første mål for Manchester United da Zorya ble slått 2-0 i Europaligaen.

Og mot Tottenham fulgte han opp med nok en utsøkt avslutning.

Han hadde muligheten til å servere Zlatan Ibrahimovic på blank kasse, men valgte i stedet å banke ballen over Hugo Lloris og opp i nettaket.

– Jeg var problemet
Mkhitaryan vil ikke legge noe skyld på Mourinho for at han ikke har lyktes slik mange hadde forventet da han kom til England.

– Jeg har aldri hatt noe dårlig forhold til ham. Det har vært godt hele veien. Problemet var ikke ham, men meg. Nå skjønner jeg hvorfor jeg har fått sjansen og jeg vil ta den og jeg vil ta vare på den, for det er viktig for meg å spille og å være en del av Manchester United, sa han til Sky Sports etter Zorya-kampen.

Det er ikke den første gangen Mkhitaryan har fått en dårlig start etter en overgang.

I 2013 hentet Borussia Dortmund ham fra Sjakhtar Donetsk.

Kritikk i Dortmund også
I debutsesongen ble det ni scoringer og ni målgivende pasninger på 29 kamper. Ikke så ille tall, men likevel var det mye kritikk mot spilleren som hadde herjet i den ukrainske ligaen sesongen før.

For scoringene han var involvert i, kom stort sett i kamper Dortmund vant med fire mål eller mer. I de tøffe kampene hadde han en tendens til å forsvinne helt.

– Jeg snakket mye med Jürgen Klopp og lagkameratene mine og de sa alle til meg: «Vi vet hvor god du er og hva du kan gjøre. Du må bare ikke bry deg om hva folk sier». Fra første dag har de gitt meg følelsen av at de stoler på meg, og det har hjulpet meg veldig når jeg har kommet i vanskelige situasjoner. Samholdet med lagkameratene har vært utrolig, sa han til Bundesligas egen hjemmeside.

Og siden pekte karrierepilen bratt oppover i hans tid på Signal Iduna Park, og han ble kåret til årets spiller i Bundesliga av sine med- og motspillere i sin siste sesong for de gulsvarte.

Nå er pilen begynt å peke oppover på Old Trafford også. Og kanskje Klopp angrer litt på at han snappet Mkhitaryan foran nesen til Liverpool i 2013. For han var på vei til Anfield for en medisinsk test da Klopp tok opp telefonen og lokket ham til Borussia Dortmund i stedet.

Manchester United: David de Gea - Antonio Valencia, Phil Jones, Marcos Rojo, Matteo Darmian - Ander Herrera, Michael Carrick - Henrik Mkhitaryan, Paul Pogba, Anthony Martial - Zlatan Ibrahimovic.

Tottenham: Hugo Lloris - Kyle Walker, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Danny Rose - Victor Wanyama, Moussa Dembélé - Christian Eriksen, Dele Alli, Heung-min Son - Harry Kane.