Caspersen Falla smadret konkurrentene på sprinten

Dobbelt norsk på kvinnenes sprint i Davos.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bergen/Davos (TV 2): – Endelig. Dette var min dag. Jeg følte meg sterk hele dagen. På den siste runden ga jeg alt jeg hadde. Jeg er glad. Endelig er det min tur, sa Maiken Caspersen Falla etter å ha gått til topps på sprinten i Davos.

26-åringen parkerte konkurrentene i den siste bakken og hadde den nødvendige farten på oppløpet til å suse inn til sin 13. verdenscupseier. Ingvild Flugstad Østberg ble nummer to, med Hanna Falk på tredjeplass.

– Jeg går en dårlig siste sving, som jeg nesten er litt flau over. Men de andre var ikke noe bedre. Da holdt det, og jeg er så utrolig glad for det, sier Caspersen Falla til TV 2.

Se hvordan Caspersen Falla avgjorde sprinten i videovinduet øverst på siden!

Dette er første gang Caspersen Falla går til topps i Davos. Hun øker dermed ledelsen i sprintcupen etter at hennes argeste utfordrer, Stina Nilsson, var uheldig og røk ut i prologen etter å ha falt i en sving.

– I dag ble den (ledertrøyen i sprintcupen) litt mer min enn før i dag. Det er en veldig god følelse. Jeg har lyst til å ha den på meg hele sesongen. Jeg skal kjempe hardt for den og beskytte den, sier Caspersen Falla.

For Flugstad Østberg ble det hennes andre pallplass under verdenscuphelgen i Davos. Gjøvik-løperen vant lørdagens 15-kilometer på råsterkt vis foran Heidi Weng, som røk ut av prologen på søndagens sprint. Flugstad Østberg tar dermed over ledelsen i verdenscupen fra nettopp Weng.

– Dette var rått. Man kan oppsummere det som en vellykket helg i Davos, sier Flugstad Østberg til TV 2.

– Maiken var rå, og hun fortjente å vinne. Jeg skulle bitt tennene enda mer sammen, det irriterer meg litt. Jeg kom fort på slutten og var redd for å kjøre i reklameskiltene før de siste hundre meterne. Jeg hadde en grei spurt, men Maiken var best. Jeg er vanvittig fornøyd med andreplass og første sprintpallplass for året.