Meek (28) vant i UFC-debuten

Til tross for et ødelagt ribbein, vant Emil Meek (28) sin UFC-debut etter tre jevne runder i Toronto.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Motstander var Jordan Mein (27) fra Canada – en mann som har ti år bak seg som MMA-utøver.

Se høydepunktene i videovinduet øverst i saken. Video med tillatelse fra Viaplay.

– Fikk ikke gjort så mye skade som jeg ønsket
I kampens første runde fikk Emil Meek en kraftig smell i brystet, noe som førte til at han bristet et ribbein. Det preget nordmannen i den første runden, men så tok adrenalinet overhånd.

– Jeg prøvde å komme meg løs og rev en muskel da jeg fikk en vridning i overkroppen. Det var jævlig vondt. Det hemmet meg i alt som tilsier at jeg må vri meg. Det er vanskelig å være sterk på bakken da, så jeg fikk ikke gjort så mye skade som jeg ønsket på bakken, sa Meek i et intervju med MTG etter kampen.

Meek hadde full kontroll i den andre runden. Nordmannen fikk det som han ville: Ved flere anledninger lyktes han med å legge Mein i bakken. Der var Meek overlegen. I tredje og siste runde beholdt han initiativet, og få sekunder før slutt, løftet han opp sin motstander ved å bruke den ene armen.

Den andre hånda brukte han til å vinke til publikum mens han smilte selvsikkert.

– Jeg skjønte jeg hadde vunnet da. Så hvorfor ikke?, gliste han etterpå.

Alle tre dommerne kåret nordmannen til vinner med poengsummen 29-28. Da kampen var over, løp Meek rundt med det norske flagget og feiret i buret.

– Jeg hører hjemme i verdenstoppen
28-åringen var i storform da han ble intervjuet i garderoben etter kampen.

– Jeg føler meg helt fantastisk. Det er helt rått endelig å få betalt for alt arbeidet du har lagt ned. Og ta den kampen mot Mein, den var akkurat så tøff som forventet. Når du er inne i det - du ser hvordan jeg ser ut nå - det er tøft som faen. Nå er jeg hjemme, sa han.

– Hva sitter du igjen med etter en sånn kamp som dette?

– Jeg sitter igjen med at jeg er bra nok. Du vet ikke om det du har er bra nok før du faktisk sitter der inne.Det er ingenting jeg kunne gjort annerledes. Det å føle at du er bra nok. Det er helt fantastisk. Jeg hører hjemme i verdenstoppen. Ikke bare i UFC, men i verdenstoppen.

– Har ventet på dette hele livet

BEST PÅ BAKKEN: Meek la Mein i bakken flere ganger, og på den måten fikk han kontroll på kampen.
BEST PÅ BAKKEN: Meek la Mein i bakken flere ganger, og på den måten fikk han kontroll på kampen. Foto: AP Photo

Umiddelbart etter seieren ble nordmannen intervjuet. Da fortalte han at både ribbeinet og kjeven hadde fått seg en skikkelig smell.

– Men det føles helt fantastisk. Jeg har ventet på dette øyeblikket i hele mitt liv. Det er utrolig å få oppleve dette sammen med fansen min, sa han.

Meek er sikker på at UFC-sjef Dana White nå får øynene opp for ham.

– I mine øyne er Jordan Mein en av verdens ti beste utøverne. Å møte en så god fighter i UFC-debuten er ikke lett. Nå må Dana White og UFC ha troen på meg.

Imponert over Meek

Flere virker nå å ha fått øynene opp for Emil Meek. Tidligere lett tungvektsmester Brian Stann skriver på Twitter at han er veldig imponert over Meek, og han tror at nordmannen har enda mer å komme med.

MMA-ekspert Patrick Wyman skriver at Mein ikke hadde noe å stille opp med i den andre og tredje runden, og at han ønsker å se mer fra nordmannen.

The Guardians Josh Gross er enig med Wyman i at Mein mistet taket på kampen etter den første runden. Og det var nettopp det som var taktikken til Meek på forhånd.

Svært godt trent

Før kampen i Toronto, avslørte nordmannen kampplanen sin. Fordi han er svært godt trent, var planen å bruke den første runden til å slite ut motstanderen sin. Deretter skulle han «knuse» ham.

Før kampen fikk 28-åringen mye oppmerksomhet fordi han ble nødt til å klippe sitt karakteristiske skjegg. Årsaken er at motstanderen ikke skal kunne gripe tak i skjegget og bruke det til sin fordel.

JEVNT: Emil Meek måtte slite for seier i UFC-debuten mot Jordan Mein.
JEVNT: Emil Meek måtte slite for seier i UFC-debuten mot Jordan Mein. Foto: AFP Photo

Meek satser nå alt på en karriere i UFC-sirkuset. Han har tidligere uttalt til TV 2 at han har ambisjoner om å bli mer populær enn både Cecilia Brækhus og Magnus Carlsen.