ROCKESTJERNE: Lars Ulrich under en konsert i California tidligere i år.
ROCKESTJERNE: Lars Ulrich under en konsert i California tidligere i år. Foto: AFP Photo

Metallica-stjerne:

– Jeg har begynt å tenke på døden

Metallica-trommis Lars Ulrich (52) preges av at flere av musikkens største stjerner har gått bort den siste tiden.

I 2016 har musikken mistet tre av sine største stjerner i Prince, David Bowie og Leonard Cohen.

Metallica-trommeslager Lars Ulrich, som er sønn av den danske tennisspilleren, musikeren og kunsteren Torben Ulrich, legger ikke skjul på at tapet av kollegene påvirker ham.

– Det er tøft når man mister David Bowie som kun var i slutten av 60-årene, for man tenker at han kunne hatt 20 gode år igjen. Det samme gjelder Prince, som kun var i slutten av 50-årene. Hva kunne de ha laget? Hva er det vi aldri fikk høre? Det er spørsmålet, sier Ulrich i et intervju med danske Ekstra Bladet.

Tenker på døden

Metallica-stjernen gruer seg til årene som kommer fordi han frykter at mange flere aldrende musikkikoner vil gå bort.

– Mange av de helt store er godt oppe i årene. Det gjelder blant annet medlemmene i Rolling Stones og mange andre, sier 52-åringen.

På spørsmål om Ulrich tenker over at han selv skal dø en dag, svarer han:

– Ja, selvfølgelig gjør jeg det. Når man er 20 år, så tror man at man skal leve for alltid. Første gang man begynner å reflektere over døden er når man får barn, sier han.

Har gode gener

Men selv om Ulrich har levd et tøft liv som rockestjerne har han genene på sin side. Faren er 88 år gammel og lever i beste velgående.

– Det viktigste for meg er å verdsette alt det gode som skjer rundt meg og bandet. Man vet jo ikke hvor lenge livet varer. Forhåpentligvis kan vi lage mange flere plater, men det vet man aldri.

– Er det en trøst at du alltid vil leve videre i musikken?

– Jeg går ikke rundt og tenker på det. Jeg er 52 år, og jeg er klar over at jeg sannsynligvis er over halvveis i livet, men jeg kan fortsatt ha 30-40 gode år igjen. Jeg tenker ikke på mitt ettermæle ennå. Jeg har et ungdommelig livssyn, sier Ulrich.