TAKKER:  Sprintrener Arild Monsen (tv) i samtale med Petter Northug jr og Thomas  Northug under ski-vm i Falun i 2015..
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TAKKER:  Sprintrener Arild Monsen (tv) i samtale med Petter Northug jr og Thomas Northug under ski-vm i Falun i 2015.. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Monsen takker Northug

– Northugs seier på sprinten i VM i Falun gjør det litt enklere for meg å ta ut VM-laget til Lahti, sier sprinttrener, Arild Monsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se sprintprologene fra Davos på TV 2 Sumo fra kl 11.55

–Det ble jo mye bråk omkring sprintlaget til VM i Falun, men nå håper jeg det blir et enklere laguttak for meg. Og det kan jeg takke Petter Northug jr. for, han er jo kvalifisert denne gangen -som tittelforsvarer, sier Arild Monsen.

Northug kalt hjem

Bråket han sikter til er at Petter Northug jr. ble kommandert til å stille i sprinten under NM; på Røros for å kvalifisere seg til vm. Northug var på høydesamling, men stilte til start og døpte løpet for «Arild Monsens minneløp».

Dagens sprint i fristil i Davos er det første av fem kvalifiseringsløp for sprinten i Lahti-vm. De fire andre løpene er:

*** Skandinavisk cup i Lahti

*** Verdenscup i Toblach

*** Verdenscup i Falun

*** NM på Lygna.

Bråk uansett antall

Selv om Norge har fem plasser på vm-sprinten i Lahti så er Monsen forberedt på tøff kamp om de resterende fire plassene.

– I utgangspunktet er jo dette en hyggelig utfordring for meg som trener. Og det blir jo alltid en diskusjon om den siste plassen - uansett hvor mange løpere man tar ut, mener Arild Monsen.

Trist med Klæbo

Arild Monsen forteller at han hadde sett fram til møtet mellom Johannes Høsflot Klæbo og sist sesongs beste sprinter, Federico Pellegrino.

– Klæbo har jo åpnet sesongen på en helt ufattelig måte. Vi viste jo fra rekruttlaget at han hadde et stort talent, men måten han har åpnet sesongen på er jo helt ufattelig.

– Sist vinter handlet det mye om Federico Pellegrino i skøytesprint, blir det slik også denne sesongen?

– Vi trener selvsagt for å slå han. Men, i denne italieneren har vi en svært tøff konkurrent. Vi får en liten pekepinn i dagen på styrkeforholdet, nå skal vi huske på at han ser ut til å trives ekstra godt her i Davos, vm-løypa i Lahti er litt annerledes.

– Nå er det også en mulighet for at Pellegrino kan blitt bedre?

– Ikke bare kan, han har blitt bedre. Pellegrino var jo med sprinten i Ruka, men han gikk også 15 km. dagen etterpå og der ble han nr. 16 - og det er sterkt!.

– Hvem av dine løpere håper du på i dag?

– Nå er det ikke mine og dine løpere, hvis du tenker på allround- eller sprintlaget, men Eirik Brandsdal har slitt med sykdom en periode, jeg tror det er bra om han får en opptur.