TILBAKE PÅ PALLEN: Henrik Kristoffersen kom lørdag på seierspallen for første gang denne sesongen.
TILBAKE PÅ PALLEN: Henrik Kristoffersen kom lørdag på seierspallen for første gang denne sesongen. Foto: Philippe Desmazes

– De to tøffeste månedene i livet mitt

Henrik Kristoffersen innrømmer at striden med Norges Skiforbund har gått inn på ham.

Etter sesongstarten i Sölden 23. oktober, så var ikke Henrik Kristoffersen tilbake i verdenscupsirkuset før storslalåmen i Val d'Isere sist søndag.

Lørdag var det nok en storslalåm i den franske alpebyen, og etter en strålende andre omgang, så kunne han endelig klatre opp på seierspallen for første gang denne sesongen.

Han ble nummer tre bak Alexis Pinturault og Marcel Hirscher.

Nå innrømmer han overfor TV 2 at striden med Norges Skiforbund har gått inn på ham.

– Det har selvfølgelig påvirket meg en del. Det er det ikke noen tvil om. Det har kanskje vært de to tøffeste månedene i livet mitt. Det er ikke tvil om at det tar mye energi, men hvor mye er vanskelig å si, forteller han.

Kristoffersen har ikke klart å holde fokus på det sportslige mens saken har pågått.

– I starten slet jeg en del med det. Men det blir bedre og bedre nå. Man lærer så lenge man lever. Jeg har lært mye av det. Både om meg selv som person og hvordan jeg skal takle ting litt bedre. Så forhåpentlig kan jeg takle det litt bedre i fremtiden, mener 22-åringen.

Søndag er det sesongdebut i favorittdisiplinen slalåm. Det gleder han seg til.

– Jeg ser litt frem til i morgen. Spesielt nå som det er blitt lettet litt av skuldrene. Det er godt å komme tilbake der en føler og kanskje trur at en skal være. Ikke at en er helt tilbake ennå. Det er fortsatt en vei å gå. Men jeg tror formen er litt bedre i slalåm enn i storslalåm, så jeg håper jeg kan være med litt nærmere de beste der, sier Kristoffersen.

Forrige sesong var en lang kamp mellom Kristoffersen og østerrikske Marcel Hirscher, der Hirscher stakk av med verdenscuptitlene totalt og i storslalåm, mens Kristoffersen fikk med seg krystallkulen i slalåm.

Nå har Hirscher fått et forsprang på nordmannen, som innrømmer at han akkurat nå ikke tenker på om det er mulig å ta det igjen.

– Det har jeg ingen formening om. Det er lenge igjen. Men han har ganske mye poeng allerede. Helt ærlig så tenker jeg ikke på det i det hele tatt. Jeg tar et og et renn. Så får vi starte å kjøre bra på ski og kanskje ta noen pallplasser, og forhåpentligvis vinne et renn i løpet av sesongen, sier Kristoffersen.