Johnsrud Sundby med råsterk seier i Davos

Verdenscupleder Martin Johnsrud Sundby vant foran Anders Gløersen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bergen/Davos (TV 2): Martin Johnsrud Sundby (32) viste hvilken rå kapasitet han har da han gikk inn til seier på herrenes tremil i Davos.

Spesiell seier for Sundby
Røa-løperen gjorde dermed som han gjorde forrige sesong – nemlig å vinne tremila i Davos.

– Det var dødskult løp. Jeg koste meg, sier en strålende fornøyd Sundby til TV 2 etter seier i de tradisjonsrike Davos-løypene.

– Det er veldig stort. Tremil individuellstart er en klassisk distanse, og Davos har stått på verdenscuplisten i Gud vet hvor mange år. Dette løpet har jeg sett på tv siden jeg var guttunge og heiet på mine store idoler. Det er veldig gøy å kjempe om verdenscupseier i de samme løypene. Den sidestilles litt med Holmenkollen, som er en fantastisk destinasjon å vinne verdenscuprenn på for oss.

Triumfen er utvilsomt spesiell for langrennssirkusets beste løper. Det er gått 729 dager siden Johnsrud Sundby testet positivt for ulovlig bruk av astmamedisinen salbutamol i nettopp Davos.

– Jeg har blandede følelser om Davos. Jeg har gått gode løp her og det var her mitt mareritt startet, sa Martin Johnsrud Sundby til TV 2 før helgens renn.

Ladet opp til andreplass
Nærmest verdenscuplederen i kampen om seieren var Anders Gløersen, som sesongdebuterte i verdenscupen.

30-åringen har vært på plass i Davos i over to uker for å lade opp til rennet, og endte 13,7 sekunder bak Johnsrud Sundby. Han profitterte på å finne ryggen til Maurice Magnificat, en av forhåndsfavorittene, på den andre av de fem rundene.

– Jeg hadde egentlig maks flaks. Han holdt på å drepe meg helt der på min andrerunde. Det var tungt fra ti kilometer til 25. Så prøvde jeg å «speede» opp på slutten, men Martin klarer å ta det på slutten selv om jeg har hvilt hele veien. Det er en helt fortjent seier til han, sier Gløersen til TV 2.

Johnsrud Sundby fant på sin side ryggen til Matti Heikkinen. Finnen endte opp med å bli nummer tre til slutt.

– Han var ikke så dravillig, så det var ikke mange kilometerne jeg fikk i ryggen der. Han ga litt gass på vei mot mål på sin sisterunde. Det var bra, så måtte jeg gjøre jobben selv på sisterunden, sier Johnsrud Sundby.

Han sier at nøkkelen i Davos, på over 1500 meters høyde, er ikke å presse kroppen over grensen av hva man klarer.

– Man kan føle at man har god kontroll i Davos, men så prøver man å øke farten litt. Da kommer høydeveggen. Man må lure seg rundt den veggen i denne løypen. Det er en kunst, og nå er jeg blitt så gammel at det har jeg begynt å lære meg. sier Johnsrud Sundby.

VM i sikte
For Gløersen var det godt å få vist at formen er god med VM i Lahti ikke mange månedene unna.

– Jeg har blinket meg ut få skirenn i år som jeg vil satse på. Dette var ett av de aller viktigste. Å bli nummer to er jeg kjempefornøyd med, sier Gløersen.

Det var ikke bare Johnsrud Sundby og Gløersen som imponerte med det norske flagget på skiluen på lørdagens fristilstremil. Simen Andreas Sveen slo til med fjerdeplass, mens Hans Christer Holund ble nummer åtte. Simen Hegstad Krüger endte på niendeplass.

De øvrige norske løperne: Didrik Tønseth (18. plass), Sjur Røthe (22. plass), Martin Løwstrøm Nyenget (50. plass)

Se komplett restultatliste her!