Superløp av Hegle Svendsen –  ble nummer to på jaktstarten

Emil Hegle Svendsen ble nummer to på lørdagens jaktstart i Pokljuka.

Martin Fourcade var nok en gang suveren og tok sin fjerde seier for sesongen. Franskmannen gikk ut først etter å ha vunnet fredagens sprint, og han vant overlegent lørdag etter å ha skutt feilfritt.

Emil Hegle Svendsen skjøt feilfritt og gikk ut sammen med Anton Sjipulin etter siste skyting. De to kom sammen inn til mål og nordmannen spurtslo russeren og tok andreplassen, seks sekunder bak suverene Fourcade.

– Det var et bra løp i dag. 20 treff og bra i sporet, jeg er kjempefornøyd, gliste Svendsen til NRK etter løpet.

– De siste årene har vært tunge. Nå har jeg endelig funnet ut av det, og jeg føler meg bedre. Nå kan jeg endelig kjempe med de beste. Jeg skal ta opp kampen med Fourcade om å være verdens beste skiskytter, sa Svendsen.

To bom på Bø
Johannes Thingnes Bø bommet to ganger på siste skyting og måtte ut i to strafferunder. Han ble til slutt nummer fire, 48 sekunder bak franskmannen.

–Det var et litt annerledes løp enn jeg er vant til. Jeg følte jeg hadde bra krefter hele veien, og jeg og Emil gikk på sammen. Men vi gikk litt raskere inn mot siste skyting, og da klarte Emil seg mens jeg fikk skjelven. Det er fem treff som gjelder, så det er knallhardt, sier Thingnes Bø til NRK etter løpet.

Stryningen ble nummer to på fredagens løp, men innrømmet etterpå at legene egentlig ikke ønsket at han skulle gå etter å ha vært syk hele uken.

– Kroppen er bedre enn i går. Jeg fikk en billigere reise enn forventet.

Ole Einar Bjørndalen hadde ingen god dag på standplass og ble nummer ni med til sammen fire bom.

Lars Helge Birkeland ble nummer 13, mens Erlend Bjøntegård ble nummer 32.