Flugstad Østberg slo Weng og vant i Davos

– Seriøst, er du sikker? Jeg tror det liksom ikke helt.

Bergen/Davos (TV 2): Alle pekte på Heidi Weng som den store favoritten, men verdenscuplederen maktet ikke å hamle opp med lagvenninne Ingvild Flugstad Østberg på 15-kilometeren i Davos.

Overrasket og stolt
Gjøvik-løperen vant 8,8 sekunder foran Weng etter et uhyre spennende renn. I målområdet kunne ikke Flugstad Østberg tro at hun hadde vunnet ett år etter at den førstepallplassen i et distanserenn i nettopp Davos.

– Seriøst, er du sikker? Jeg tror det liksom ikke helt, sa Flugstad Østberg før hun løftet armene til værs i målområdet.

– Dette er tydeligvis stedet mitt. Jeg trodde jeg overpresterte i fjor, men dette var skikkelig gøy. Jeg trodde ikke helt på det da jeg kom i mål. Jeg er ubeskrivelig glad, sier 26-åringen til TV 2.

Se målgang og reaksjonen i videovinduet øverst på siden!

Finske Krista Pärmäkoski tok tredjeplassen 16,7 sekunder bak Flugstad Østberg.

– Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Jeg har ikke følt meg veldig rå denne uken, men det er tydeligvis tingen. Jeg måtte klype meg litt i armen, sier Flugstad Østberg etter å ha vunnet det individuelle distansrennet.

– Det har kanskje vært min svakeste øvelse tidligere. Jeg har jobbet knallhardt og fått igjen for det. Jeg vet hvor mye som ligger bak for min del for å stå på toppen her i dag. Det er jeg stolt av.

Weng: – Ble irritert
Hun var tydelig sliten og stupte over mål etter å ha innkassert sin sjette verdenscupseier. Weng, som har vært på pallen i hvert eneste renn hun har gått denne verdenscupsesongen, var fornøyd etter kraftanstrengelsen i høyden.

– I dag var det skikkelig tungt. Det var aldri noen god følelse i denne løypen, det har jeg aldri hatt. Det blir bra i dag også plasseringsmessig. Det er helt utrolig, egentlig. Det var å jobbe med seg selv. Syren kom fort, sier Weng til TV 2.

Løypen i Davos er tøff, med bratte motbakker og tilsvarende krevende utforkjøringer. Weng innrømmet at hun «safet» litt i nedoverbakken på veien mot andreplass.

– Jeg hadde litt uflaks med at jeg tok igjen folk der det var smalest. Når de ikke gidder å flytte seg, blir jeg litt irritert. Men sånn er det. Det er sikkert likt for de andre.

Slik gikk det med de øvrige norske løperne: Ragnhild Haga (7. plass), Kari Øyre Slind (11. plass) og Silje Øyre Slind (20. plass)

Har du fått med deg disse klippene?