NY SEIER?  Heidi Weng  etter verdenscuprennet i langrenn på Lillehammer søndag.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
NY SEIER?  Heidi Weng  etter verdenscuprennet i langrenn på Lillehammer søndag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: Nesvold, Jon Olav

– Jeg er hverken prinsesse eller dronning...

Men lørdag kan Heidi Weng ta en ny verdenscupseier.

Se helgens verdenscuprenn i langrenn på TV 2 og TV 2 Sumo: Lørdag fra kl. 10.30 og søndag fra kl. 14.00.

Heidi Weng imponerte stort da hun vant sist helgs tour på Lillehammer. I dag er det 15 kilometer fristil i Davos. Uten Marit Bjørgen, Therese Johaug og Charlotte Kalla er det EN favoritt: Heidi Weng.

Noen har allerede begynt å snakke om en ny skidronning, men det er tullprat i følge Weng selv.

– Jeg har vunnet for få skirenn til at vi kan snakke om skidronning, jeg er ikke engang i nærheten av skiprinsesse. Og skidronninga er jo Marit.

Uansett sesongstarten har vært svært oppløftende for 25-åringen.

– Jada, det har gått bra, men i dag er det 15 kilometer her i Davos, det er ikke så ofte vi går denne distansen og 15 kilometer er noe helt annet enn en tier. Jeg hadde ei bra intervalløkt her på torsdag, det har fungert bra for meg før i Davos, men det er jo ikke garanti for å lykkes, sier Weng.

– Løypa her i Davos?

– Vi går en fem kilometer tre ganger, det er det jeg vil kalle ei jobbeløype hvor du må jobbe hele tiden. Det blir en hard dag på jobb.

– Hvorfor "blomstrer" du nå?

–-Aner ikke. Jeg har jo trent for å bli bedre, blant annet teknisk og ikke minst staking. Og det hjelper jo på selvtilliten å lykkes i sesongstarten, sier hun som har den gule ledertrøya i verdenscupen.