Banens beste mot Russland loves ikke startplass i mellomspillet

– Ikke viktig hvem som står, så lenge vi redder skuddene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Silje Solberg ble hyllet av både eksperter og lagvenninner etter 23-21-seieren mot Russland fredag.

Issy Paris-spilleren reddet 14 av 35 skudd og var svært avgjørende for at det ble norsk seier på en dag der angrepsspillet ikke fungerte optimalt.

– Det er veldig gøy å få så gode tilbakemeldinger. Det er gøy å stå, og det er gøy å gjøre det bra, smilte Solberg etter innsatsen.

Søndag venter Danmark i første kamp i mellomspillet, men til tross for storspill mot russerne, vil ikke landslagssjef Thorir Hergeirsson love bort noe til Solberg.

– Det spiller ikke så stor rolle for meg hvem som står i mål, så lenge vi redder mange skudd. Men Silje var veldig god mot Russland, sier Hergeirsson.

Heller ikke Solberg føler seg trygg på startplass når storskytter Stine Jørgensen står på andre banehalvdel søndag.

– Jeg vet ikke om jeg fortjener det. Jeg synes vi har et godt keeperteam. Kari har også stått i Danmark og kjenner spillerne like godt som meg, og hun er også i god form. Det viktigste er at vi vinner kampen og at den som står gjør det bra, sier en beskjeden Solberg.

26-åringen innrømmer imidlertid at hun håper det er hun som blir foretrukket når laget skal tas ut til nabooppgjøret.

– Jeg ser ikke på meg som førstekeeper nå. Vi er et team og skal jobbe sammen. Det er viktig å ha to gode keepere hvis man skal nå langt, for det er mange kamper. Men alle har lyst til å stå, smiler hun.

Danmark står, som Norge, med full pott etter gruppespillet, og tar med seg fire poeng inn i mellomspillet.

– Vi har hatt to veldig gode kamper mot dem nå i høst. Vi har løpt mye på de, og de har ikke helt fått til angrepsspillet sitt. Men de har et bra lag som ikke har fått ut det de er gode for ennå, sier Solberg.

Mot Russland brukte de norske jentene fem minutter og 0-4 feil vei før de våknet. Det håper Solberg at hun slipper å være med på mot danskene på søndag.

– Det er viktig at vi er skjerpet og fortsetter med det spillet vi har hatt mot de tidligere, sier hun.