Harry Arter og kjæresten Rachel mistet sin datter ved fødsel like før jul i fjor. På lørdag gjester han og Bournemouth Burnley, på dagen ett år etter at tragedien inntraff. Tatoveringen på Arters arm er til minne om denne dagen.
Harry Arter og kjæresten Rachel mistet sin datter ved fødsel like før jul i fjor. På lørdag gjester han og Bournemouth Burnley, på dagen ett år etter at tragedien inntraff. Tatoveringen på Arters arm er til minne om denne dagen. Foto: Andrew Boyers

Ett år etter tragedien snakker han ut: – Jeg var klar til å drepe hele verden

Joshua Kings lagkamerat Harry Arter snakker ut om tragedien som rammet den lille familien like før jul i fjor.

Harry Arter opplevde alle vordende foreldres mareritt da han og kjæresten Rachel mistet sin datter ved fødsel like før jul i fjor.

Midt i en periode med flere oppturer på fotballbanen, blant annet med seier både mot Chelsea og Manchester United, traff tragedien den da 25 år gamle midtbanespilleren hardt.

I et åpenhjertig intervju, gjengitt i The Guardian, snakker Arter for første gang om den tunge perioden.

– Det var en veldig vond tid for både meg og min samboer. Jeg var veldig aggressiv mot andre og «klikket» fort på de rundt meg, for eksempel på jobb. Men aldri på Rachel, der holdt jeg alt inne, og det er nok noe av årsaken til at jeg reagerte slik, forklarer Arter.

Den irske landslagsspilleren forteller at det skulle svært lite til for å trigge ham, og tegner et tydelig bilde på hvordan han kunne eksplodere.

– Jeg ser det i et annet lys nå, men på den tiden trodde jeg at jeg ikke lot det påvirke meg. Jeg tenkte det var alle andre sin skyld. Det skulle ikke mer til enn at en person sa noe feil før jeg var klar til å drepe hele verden. Jeg burde nok tatt meg en pause på det stadiet, sier han.

Arter forteller at situasjonen føltes enda tyngre da flere av lagkameratene opplevde å bli foreldre i samme periode. Joshua King, som ble pappa i mars, var en av dem som ventet barn på denne tiden.

– For å være ærlig så ble jeg litt misunnelig når jeg så lagkamerater sammen med familiene sine. Det var mange som hadde små barn i den perioden, og det gikk inn på meg når de snakket sammen om barna sine, sier han.

Lørdag gjester Arter og Bournemouth Burnley, en uke etter den vanvittige 4-3-triumfen mot Liverpool og nøyaktig ett år etter at Arters datter Réene døde.

26-åringen forteller at han har det mye bedre nå, men at minnet og kjærligheten til sin første datter aldri vil forsvinne. Videre avslører Bournemouth-spilleren at han og samboeren nå venter sitt andre barn, denne gangen også en jente, med termin i februar.

– Vi er veldig glade for at Réene får en lillesøster. Men jeg håper ingen tror at det tar bort noe av smerten av å miste henne. Det er noe vi fortsatt kjenner på hver eneste dag, men jeg må være støttende og sterk for Rachel nå, sier han.