Johnsrud Sundby tilbake der marerittet startet: – Jeg er ganske hard mentalt

- Jeg har blandede følelser om Davos. Jeg har gått gode løp her og det var her mitt mareritt startet, sier Martin Johnsrud Sundby.

Se helgens verdenscuprenn i langrenn på TV 2 og TV 2 Sumo: Lørdag fra kl. 10.30 og søndag fra kl. 14.00.

Det har gått 728 dager siden Martin Johnsrud Sundby testet positivt på salbutamol i nettopp Davos.

– Det har vært en lang reise, en livserfaring, jeg har fått merke hva livets tøffe skole er for noe. Jeg har fått innsikt i ting jeg ikke visste om. Jeg har lært meg å håndtere en tøff krisesituasjon som har vart lenge.

Tøff mentalt

Martin Johnsrud Sundby møter norsk presse i resepsjonen på hotellet hvor den norske troppen bor i Davos.

– Jeg er ganske hard mentalt.

Han tar seg en god tenkepause før han fortsetter:

– Jeg er ganske god på å reise meg etter å ha fått meg en på trynet. Men, jeg hadde selvsagt ikke klart dette alene, jeg har hatt mange som har støttet meg og bidratt til at jeg har klart å holde motivasjonen oppe.

Ikke bitter

– Jeg har erfart at det er kort vei mellom himmel og helvete og at livet til en toppidrettsutøver er temmelig skjørt. Og jeg har vel som menneske blitt mer ydmyk i forhold til det jeg driver med.

– Er du bitter?

– Nei, jeg er ikke lagd slik, jeg er typen som vil tilbake.

Følelser

Johnsrud Sundby er kjent som er barsking, men etter seieren på Lillehammer fikk tv-seerne se at selv tøffe gutter viser følelser.

- Det har vært en emosjonell belastning av en annen liga for meg og mine nærmeste. Etter seieren på Lillehammer var det mye følelser som måtte ut. Jeg har jo følt situasjonen som så urettferdig, men jeg synes selv at jeg har klart å håndtere det brukbart.