Høsflot Klæbo dropper verdenscupen i Davos

Sykdom tvinger unggutten til å melde forfall.

Stortalentet Johannes Høsflot Klæbo (20) er det siste navnet på forfallslisten til helgens verdenscuprenn i sveitsiske Davos.

Trønderen er blitt syk etter å ha kommet som en komet inn i verdenscupsirkuset, og han drar nå hjem for å bli frisk.

– Jeg har dessverre fått en lett forkjølelse og reiser hjem til Trondheim for å bli frisk. Det har vært en rimelig bratt læringskurve de siste tre ukene, og kroppen er kanskje lett på minussiden. Nå har jeg fokus fremover og planen er å gå noen lokale renn i juleperioden, samt trene godt. Det kommer viktige renn allerede på nyåret og skal jeg være ”fit for fight”, sier en optimistisk Høsflot Klæbo i en pressemelding.

Fra før har både Petter Northug og Marit Bjørgen meldt forfall til distanserennet og sprinten i Davos.

Johannes Høsflot Klæbo (20) har skapt seg et navn blant norske langrennstilhengere med seier i sesongåpning på Beitostølen. I verdenscupen har 20-åringen bokført to pallplasser i verdenscupen. Det har fått svenskenes Calle Halvfarsson til å skjelve litt i buksene.

– Han er allerede bra og fortsetter han å gjøre ting riktig, så blir han garantert verdens beste skiløper. Garantert. Det er han vi må slåss mot fremover.

– Så, hvis du fikk velge motstander på ankeretappen i VM-stafetten i Lahti?

– Slik det ser ut akkurat nå, så ville valget bli Petter.

PS: Helgens verdenscuprenn går på TV 2.

Lørdag 10/12:

10.30 V-cup, langrenn:

15 km fri teknikk, kvinner. Direkte fra Davos i Sveits og verdenscupen i langrenn. Kommentatorer: Christian Paasche og Odd-Bjørn Hjelmeset.

14.00 V-cup, langrenn:

30 km fri teknikk, menn. Direkte fra Davos i Sveits og verdenscupen i langrenn. Kommentatorer: Christian Paasche og Odd-Bjørn Hjelmeset.

TV 2 søndag 11/12:

14.00 V-cup, langrenn:

Sprint fri teknikk, kvinner og menn . Direkte fra Davos i Sveits og verdenscupen i langrenn. Kommentatorer: Christian Paasche og Odd-Bjørn Hjelmeset.