Tidligere lærer i Vestfold dømt for overgrep

En tidligere lærer ved en skole i Horten i Vestfold er dømt til fem års fengsel for gjentatte overgrep mot en mindreårig gutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den tidligere læreren i 40-årene skal ifølge dommen fra Nordre Vestfold tingrett ha utført gjentatte overgrep mot en mindreårig gutt som da var 7-12 år gammel, skriver Gjengangeren. Han må også betale gutten 200.000 kroner i erstatning.

Mannen, som nekter straffskyld, jobbet som lærer ved guttens skole, og overgrepene skjedde hjemme hos mannen og på turer.

«Forferdelige og skremmende funn»

Guttens bistandsadvokat, Kristin Hovden Norstedt, mener saken har forhindret en veldig alvorlig barnebortføringssak. Da politiet ransaket boligen hans, fant de nemlig et innredet, lydtett, låsbart og vinduløst rom i kjelleren. Rommet var fire kvadratmeter stort, utstyrt med egen ventilasjonsløsning, en egen toalettløsning, overvåkningsutstyr og køyeseng med barnesengetøy.

I tillegg ble det funnet en bag med blant annet finlandshetter, batong, elektrosjokkvåpen, mobiljammer, håndjern, kniv og et fjernstyrt strømhalsbånd for hund, i tillegg til flere andre gjenstander av samme art.

I dommen bemerkes det at funnene fremstår «både forferdelige og skremmende».

Fant barn på nett og besøkte hjemstedene deres om natten

I en GPS mannen disponerte fant politiet at han i en årrekke hadde oppsøkt et større antall barnehager og privatadresser i både Norge og Sverige. Han erkjente i retten at han hadde søkt opp bilder av barn på nettet og avdekket deres identitet. Deretter hadde han oppsøkt deres hjemsteder om natten.

Han forklarte dette med at han savnet et normalt familieliv, men retten legger ikke særlig vekt på denne forklaringen.

Mannens forsvarer, Harald Stabell, sier dommen vil bli anket i sin helhet. Politiet frafalt siktelsen for forsøk på barnebortføring grunnet bevisets stilling. Stabell vil ikke kommentere påstanden om en planlagt bortføring, da han mener dette ikke var et tema verken i tingretten eller i dommen.

TV 2 / NTB

SFO-læreren hadde bygget et fangerom for barn i kjelleren. Foto: Politiet
SFO-læreren hadde bygget et fangerom for barn i kjelleren. Foto: Politiet