Liverpools stopper-gigant med gladmelding til Klopp

Liverpools midtstopper Jöel Matip skal ha forsikret Jürgen Klopp om at han kommer til å prioritere klubbspill framfor å spille Afrikamesterskapet med sitt Kamerun.

Det skriver lokalavisen Liverpool Echo.

Liverpools midtstopper er forsøkt overtalt av Kamerun-trener Hugo Broos om å delta i mesterskapet, men uten hell.

Ringte Matip 15 ganger
Den tyskfødte 25-åringen har spilt 27 landskamper for Kamerun etter at han bestemte seg for å spille for dem i 2010. Det siste året har verken han eller broren Marvin ønsket å være en del av landslaget.

– De har sine grunner, men det er også bra at de ikke er med dersom de ikke er interesserte. Jeg tenker på Matip-brødrene. Jeg forsøkte å ringe Jöel 15 ganger og sendte ham meldinger, men han svarte meg aldri. Marvin ønsket å bli værende i klubben sin.

Den tidligere Schalke-spilleren vil i stedet bli i Liverpool i en hektisk fase av sesongen framfor å delta i Afrikamaesterskapet, som spilles fra 14. januar til 5. februar.

Hans avgjørelse vil være en lettelse for Jürgen Klopp ettersom kameruneren har etablert seg som en svært viktig brikke i Liverpool-laget.

25-åringen mistet forrige seriekamp mot Bournemouth med en skade og så sine lagkamerater rote bort seieren i sluttminuttene i en kamp som til slutt endte med 3-4-tap. De to kampene Liverpool har tapt denne sesongen, har begge vært uten Matip i midtforsvaret. Ifølge Liverpool Echo er Matip trolig tilbake til søndagens møte med West Ham på Anfield, noe som er enda mer godt nytt for Klopp.

– Viktigere at Matip blir værende
En som imidlertid skal spille mesterskapet, er Sadio Manè. Den fotrappe 24-åringen skal representere Senegal og kommer til å bli savnet på Anfield.

TV 2s Premier League-ekspert har tidligere sagt at det viktigste for Liverpool sin del er at Matip ikke reiser.

– For Liverpool sin del er det viktigere at Matip ikke spiller for Kamerun enn at Manè blir borte. Han har sagt at han ikke tar telefonen når landslagstreneren ringer. Det har nok mer å si for Klopp at han blir værende hjemme i Liverpool, sa Stamsø Møller i november.

. (©TV 2/NTB)