Foto: Valery Hache

Fotballryktene: – Fem klubber kjemper om fransk 17-åring

Og PSG har sett seg ut Dele Alli.

Det er fredag. Det nærmer seg jul. Men det man virkelig teller ned til, er åpningen av overgangsvinduet 1. januar.

Nå er det bare 23 dager igjen til det er fri flyt av fotballspillende arbeidskraft i Europa.

Dele Alli forlenget nylig kontrakten sin med Tottenham, men det hindrer ikke storklubbene i å følge med på engelskmannens prestasjoner.

Fredag melder The Mirror at Paris Saint-Germain planlegger et bud på 50 millioner pund (532 millioner kroner) på 20-åringen. De har også økonomiske muskler nok til å matche lønnen hans.

Real Madrid har også vist sin interesse og de fulgte nøye med på ham særlig siste del av forrige sesong.

Arsenal, Manchester United, Manchester City, Tottenham og West Ham står i kø for å sikre seg den franske tenåringssensasjonen Kylian Mbappé.

17-åringen har hatt en god sesong for Monaco og har scoret tre mål på de fem kampene han har startet for monegaskerne. Blant annet hadde scoret han Monacos første mål og hadde en assist på Radamel Falcaos første mål i 5-0-seieren mot Bastia forrige helg.

Han blir sammenlignet med de tidligere Monaco-stjernene Thierry Henry og Anthony Martial og ifølge HITC Sport har han vært på radaren til Arsenal-manager Arsene Wenger over lengre tid. Men også Arsenals Premier League-rivaler har fått opp øyene for hans prestasjoner. Både Manchester United og Manchester City har sendt av gårde speidere for å se på ham den siste tiden, samt Tottenham og West Ham.

– Antallet engelske klubber som kommer for å se på ham øker for hver uke og til tross for at han bare er 17 år, kan dette bli hans eneste fulle sesong i Monaco dersom framgangen hans fortsetter på samme måten, sier en kilde i klubben.

17-åringen tok i februar Thierry Henrys klubbrekord som den yngste som har scoret for Monaco, samt den yngste med a-kamper for monegaskerne. Mbappé var også sentral da Franrike tok seg til finalen i U19-EM i sommer. Unggutten scoret to av målene i semifinalen mot Portugal og Frankrike vant senere turneringen etter å ha slått Italia 4-0 i finalen.

Et annet stjerneskudd det er blitt skrevet mye om er svenske Alexander Isak. 17-åringen har tatt Allsvenskan med storm og Real Madrid, Barcelona, Liverpool, Southampton, Leicester, Manchester City, Inter, Bayern München og Roma har alle vist interesse for spisstalentet. Torsdag melder Marca at Real Madrid planlegger et nytt og forbedret bud på ham, etter at de fikk sitt første bud avslått. Isak skal også ha vært på besøk i den spanske hovedstaden. Isak ble nylig tatt ut til sin første a-landslagstropp.

Det har lenge vært varslet en storrengjøring i Manchester United-troppen i januar og en av dem som det har vært spekulert i om ryker ut er Ashley Young.

Ifølge Manchester Evening News kan det bli aktuelt med en overgang til hans tidligere klubb Watford. West Bromwich, Swansea og Everton har også vært nevnt. En annen som kan forsvinne fra Old Trafford er Memphis Depay, som lenge har vært koblet til Everton. Fredag melder The Sun at den nederlandske angriperen skal erstatte Yannik Bolasie, som er ute resten av sesongen med en kneskade.