BLIR DYRERE: Det blir 30 kroner dyrere å se på NRK neste år etter at Stortinget har sgat sitt. 
BLIR DYRERE: Det blir 30 kroner dyrere å se på NRK neste år etter at Stortinget har sgat sitt.  Foto: Stian Lysberg Solum, NTB scanpix

Stortinget øker NRK-lisensen

Kulturkomiteen skrur opp tv-lisensen med 30 kroner neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bare Fremskrittspartiet sa nei til å øke lisensen, da kulturkomiteen på Stortinget torsdag ettermiddag leverte sin innstilling om kulturbudsjettet for neste år.

Økningen vil gi NRK litt over 60 millioner kroner ekstra neste år.

I budsjettet for neste år la regjeringen opp til å fryse lisensen på 2016-nivå, men Høyre brøt med regjeringspartner Frp og sikret et bredt flertall for dyrere tv-lisens.

Tidligere år slo de samme partiene fast at NRK skal kompenseres for pris- og lønnsveksten, noe regjeringen ikke fulgte opp i sitt fremlegg til statsbudsjett.

– Jeg er tilfreds med at avtalepartnerne i komiteen står ved avtalen fra tidligere i år, sier mediepolitisk talsmann i Arbeiderpartiet Arild Grande til TV 2.

NRK ba om en økning av lisensen med 30 kroner, mens regjeringen la opp til at tv-lisensen neste år skulle være uendret på 2834 kroner og 70 øre.

De siste 10 årene har NRK-lisensen økt med 664 kroner eller 35,2 prosent. Antall lisensbetalere økte med 27 000 i løpet av 2015. Det ga NRK en inntektsøkning på om lag 69 millioner kroner.