Brann forlenger med suksesstreneren

Lars Arne Nilsen har tegnet en ny avtale som holder ham i Bergen til 2019.

Brann bekrefter på sine hjemmesider at Lars Arne Nilsen har forlenget kontrakten med klubben ut 2019. Suksesstreneren hadde opprinnelig en avtalte som strakk seg frem til 2018, men nå har altså 52-åringen forpliktet seg ytterligere til rødtrøyene.

– Dette gjør det mulig å tenke enda mer langsiktig i arbeidet vi skal gjøre sammen i Brann. Vi skal klare å bygge opp noe bra og stabilt over tid, sier Nilsen.

Da Brann lå nede med brukket rygg i OBOS-ligaen, kom Nilsen inn som redningsmann. Han ledet laget rett til opprykk, og oppturen fortsatte med et overraskende sølv i Tippeligaen i 2016-sesongen.

Nilsen ble belønnet med prisen «årets trener» for bragden. Tilbake til det enkle og fokus på å vinne fotballkamper ledet Brann tilbake til toppen.

– Vi skal bygge en rå treningskultur her. Vi er i gang, men den skal bli bedre. Så skal vi utvikle spillestilen og jobbe med klubbens verdigrunnlag, sier Nilsen.

 Reagerer på at Lars Arne Nilsen ble årets trener

Målet er å utfordre Rosenborg og hegemoniet i norsk fotball. Nilsen skapte overskrifter da han i et intervju med TV 2 like før sesongslutt røpet sitt hårete mål.

– Folk skjønner at når vi ikke kan erstatte de vi mister, så ligger Rosenborg langt foran oss. Men gi meg 15 millioner kroner og tre nye spillere så skal vi knuse de og. Alt er mulig, sa Nilsen til TV 2.

Sportssjef Rune Soltvedt begrunner forlengelsen av Nilsens kontrakt med følgende.

– Lars Arne er en fantastisk person å ha i klubben. Han kjenner Brann og Bergen, våre utfordringer og muligheter, og representerer verdiene våre på en veldig fin måte. Dette i kombinasjon med hans sterke faglige kompetanse og svært gode resultater gjorde at vi hadde et sterkt ønske om å forlenge avtalen, sier Soltvedt.

 Brann-treneren: – Han forsvarer en kompis som holder på å bli myrdet