SPILLER TO ROLLER I SERIEN: Susanne Boucher spiller både Karine og Helene i Frikjent.
SPILLER TO ROLLER I SERIEN: Susanne Boucher spiller både Karine og Helene i Frikjent. Foto: Eirik Evjen Photography

Frikjent-dødsfallet som setter alt på hodet: – Grusomt!

Susanne Boucher (19) spiller Helene i dramaserien Frikjent. Vi har tatt en prat om sjokket som ryster Lifjord. OBS! Inneholder spoilers.

Torsdag kveld gikk nest siste episode av dramaserien Frikjent på TV 2, og ting blir enda vanskeligere for innbyggerne i Lifjord når enda en ny og grufull hendelse ryster bygda.

Vi har tatt en prat med personen alt kretser rundt – nemlig Susanne Boucher (19), som spiller rollen som Helene og drapsofferet Karine.

Obs! Denne saken inneholder en rekke spoilers for syvende episode av Frikjent 2. Hvis du ikke har sett den ennå, må du slutte å lese nå. Den siste, og åttende episoden, blir derimot ikke spoilet i denne artikkelen.

Boucher, som vi tidligere kjenner fra spillefilmen Beatles, har æren av å spille to unge kvinner i bygda, begge med en sterk historie og tragisk skjebne. Den ene ble drept for 20 år siden, den andre har levd i skyggen av drapet på sin tante i alle disse årene, og er nå til slutt funnet død.

Erik er mistenkt

Helene blir nemlig funnet død etter å ha falt ned en lang skrent midt på natta.

Mistankene rettes mot Erik, som har innledet et tvilsomt forhold til den mye yngre jenta. Han var sammen med henne den natta hun ble funnet drept, og var den siste som så henne i live.

– Spørsmålene vi sitter igjen med er mange. Har Erik drept Helene? Og kan det bety at han også drepte Karine, kjæresten til broren Aksel, for 20 år siden?

ER HAN SKYLDIG? Tobias Santelmann i rollen som Erik i Frikjent 2.
ER HAN SKYLDIG? Tobias Santelmann i rollen som Erik i Frikjent 2. Foto: Eirik Evjen

– Ja, greia med Frikjent er at alle på ett eller annet tidspunkt har blitt mistenkt. Erik er den eneste karakteren som virker snill og god i hele serien, og som prøver å holde ting sammen. Så da er det jo fryktelig trist om den som virker snillest, viser seg å være morderen, mener Boucher.

Var rart å se sin egen begravelse

– Det er jo også en mulighet at Helene tok sitt eget liv?

– Livet til Helene har virkelig raknet i det senere, og hun var veldig langt nede. Men ett eller annet skjedde den natta da hun døde, som er avgjørende for hvorfor det gikk slik. Dette får vi vite mer om i siste episode. Det er også veldig mye som skjer mellom scenene her, sier skuespilleren.

– Du spilte også Karine, som døde i første sesong. Hva tenkte du da du fikk vite at også Helene skulle dø?

– Min første tanke var: Skal jeg dø igjen?! Det er grusomt at Helene dør, men det gir definitivt mening ut fra omstendighetene. Serieskaperne har gravd dypere og tatt ting litt lenger i sesong 2, og det at Helene dør, er et eksempel på det, sier hun.

– For min egen del var det litt tøft å se folk komme til Helenes begravelse. Det var bilde av meg på kista, og bilde av meg i programmet. Det var også rart å ligge død på båren.

– Erik og Helene hadde et usunt forhold

– Helene og Erik utvikler et hemmelig og vanskelig forhold. Hvorfor oppsto det som kan virke som en usannsynlig romanse?

BRØDRE I TRØBBEL: Nicolai Cleve Broch og Tobias Santelmann i rollene som brødrene Aksel og Erik i Frikjent 2. Mot slutten av sesongen tilspisser det seg for brødrene.
BRØDRE I TRØBBEL: Nicolai Cleve Broch og Tobias Santelmann i rollene som brødrene Aksel og Erik i Frikjent 2. Mot slutten av sesongen tilspisser det seg for brødrene.

– Jeg synes kjærlighetsforholdet deres er overraskende, men realistisk. De er jo begge passive men i aller høyeste grad påvirket av alt som skjer rundt dem. Helene har rømt hjemmefra og kommet tilbake til en bestefar som har forsøkt å ta sitt eget liv, og bestemoren som er i ferd med å bli gal. Pappaen er alkoholiker, og Inger er frem og tilbake. Hun har lite kontakt med moren sin, som har psykiske problemer og bor et stykke unna. Erik er den eneste som møter henne med forståelse – han har selv vært i en opprivende familie, og begge har levd i skyggen av det uløste drapet som ble begått for 20 år siden.

– Samtidig er det jo ikke et sunt forhold, siden han er over dobbelt så gammel som henne. Men jeg tror folk liker det og hater det på en gang – her er det motstridene.

Dette synes Susanne om slutten

– Vi husker jo fra første sesong at du innledet et forhold til Aksels sønn, Tim. Dere dro avgårde sammen, men du kom alene tilbake til bygda. Hva skjedde egentlig med Tim?

– Bakgrunnshistorien er at de rømte til Berlin, og det funket ikke. Det å reise hjemmefra og bo sammen funket nok best i teorien, ikke i praksis. Så han dro tilbake til Malaysia, og hun dro til Lifjord.

– Snart får vi slutten på serien, og serieskaperne har lovet at den blir endelig. Hva synes du selv om aller siste kapittel?

– Jeg synes slutten er veldig godt laget, og folk får gode svar og en avslutning, sier Boucher, som for tiden bor i London der hun studerer skuespill og teater.

Fansen engasjerer seg

Seerne har engasjert seg helt siden første episode ble sendt på TV. Nå har nest siste episode gått på TV, og mange ble overrasket over den brå vendingen det tok.

Og noen av seerne prøver å gjette seg frem til hvem som kan ha utført drapet:

Hvordan det til slutt går med de uoppklarte mysteriene i Lifjord, kan du se neste torsdag klokka 21.40 eller allerede nå på TV 2 Sumo.