Ashley Youngs fotballsko på den isete banen
Ashley Youngs fotballsko på den isete banen Foto: Peter Cziborra

United-kampen går som planlagt til tross for betongdekke

Manchester Uniteds Europaliga-kamp går som planlagt - enn så lenge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United møter ukrainske Zorja borte i den siste gruppespillskampen i Europaligaen torsdag.

Zlatan Ibrahimovic under onsdagens trening
Zlatan Ibrahimovic under onsdagens trening Foto: Peter Cziborra

Men temperaturen i ukrainske Odessa tilsier ikke akkurat perfekte baneforhold og delegater fra UEFA måtte torsdag morgen inspisere den frosne banen for å ta en avgjørelse om kampen i det hele tatt kunne spilles.

Ifølge The Telegraph bestemte de seg for at kampen enn så lenge går som planlagt, men at kampens dommer, Tamas Bognar, skal undersøke banen tettere opp mot kampstart for å sjekke at det ikke er noen frosne partier igjen på banen.

Natt til torsdag sank temperaturene ned til minus ni grader og bare 70 prosent av banen har vært dekket til i løpet av natten.

Temperaturen har steget utover dagen, men det er fortsatt usikkert om de verste partiene vil bli spillbare.

– Alt avhenger av været. Banen er ikke briljant for øyeblikket, men forventer temperaturer opp mot to eller tre grader og dermed blir alt bra, sier en representant fra Zorja torsdag.

– Hard og isete
Under onsdagens trening på Chornomorets Stadion klaget Manchester United-stjernene på en bunnfrossen og steinhard gressmatte.

Heller ikke United-manager Jose Mourinho var videre imponert over baneforholdene og kritiserte Uefa for kampoppsettet på sin pressekonferanse i forkant av kampen onsdag kveld.

– Banen er hard. Den er isete. Veldig hard og isete. Jeg tror Uefa er kjent med baneforholdene og alle at forholdene i Ukraina og Øst-Europa i midten av desember er vanskelige. Så hvis Uefa var bekymret for forholdene burde de endret oppsettet og ikke latt de siste gruppespillskampene bli spilt i desember. Det hadde vært et problem om den ble spilt her i november, sa portugiseren onsdag.

Skulle torsdagens kamp bli avlyst, må United bli værende i Ukraina èn natt ekstra for å satse på at kampen kan spilles fredag. Det vil igjen kunne gå ut over søndagens kamp mot Tottenham. Det er lite trolig at Mourinho ønsker å spille to kamper på 48 timer, spesielt siden reiseveien er så lang.

United ligger på andreplass i gruppe A med ni poeng. Feyenoord på tredje har sju poeng og er avhengige av å slå gruppeleder Fenerbahçe i siste kamp.