DETTE HAR VI SETT FØR: Petter Northug spurtslo Calle Halfvarsson på stafetten under VM i Falun. Til tross for mange nederlag vil svensken fremdeles møte Northug i duell
DETTE HAR VI SETT FØR: Petter Northug spurtslo Calle Halfvarsson på stafetten under VM i Falun. Til tross for mange nederlag vil svensken fremdeles møte Northug i duell Foto: Pedersen, Terje

Vil heller møte Northug i VM-stafetten enn Klæbo

Calle Halfvarsson har tapt noen spurter i stafett mot Petter Northug jr. , men nå vil svensken heller møte Northug i duell enn Johannes Høsflot Klæbo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Ja, det har blitt noen tapte slag mot Petter, han har vært sterk i "finishen", forteller Calle Halfvarsson til TV 2.

Han kan se tilbake på en oppløftende sesongstart med seier på både sprinten og 10-kilometeren under mini-touren på Lillehammer.

Mener Klæbo blir verdens beste
Under verdenscupåpningen i Ruka ble han nummer to på sprinten. Det bærer bud om noe godt i enden av regnbuen med VM i Lahti bare noen måneder unna.

– Så det må snart være min tur til å sette han på plass, men nå vet jeg jo ikke hvem jeg eventuelt møter i en VM-stafett i Lahti for nå har dere jo fått en ny Northug.

Mannen, eller rettere sagt unggutten og kometen, Halfvarsson sikter til, er Norges «nye Northug».

Johannes Høsflot Klæbo (20) har kommet som en komet inn i seniorenes langrennssirkus og omtales som et talent man kun ser hvert tiende år. Ikke rart svenskene frykter Byåsen løperen som allerede har bokført to pallplasser i verdenscupen.

– Han er allerede bra og fortsetter han å gjøre ting riktig, så blir han garantert verdens beste skiløper. Garantert. Det er han vi må slåss mot fremover.

– Så, hvis du fikk velge motstander på ankeretappen i VM-stafetten i Lahti?

– Slik det ser ut akkurat nå, så ville valget bli Petter.

 Slik ser det ut når Northug setter Halfvarsson på plass

Dropper distanserennet
Halfvarsson har bestemt seg for ikke å gå lørdagens 30 kilometer i Davos. Forklaringen er vinterens store mål: VM i Lahti.

– Jeg har mislykkes i noen mesterskap og må ta noen grep i håp om å holde meg frisk og komme til mesterskap med overskudd. Derfor blir det bare sprint på meg her i Davos.

– Tour de Ski?

– Der stiller jeg, min erfaring er at det er bra for meg. Jeg må bare sørge for nok hvile og trening i etterkant, sier Halfvarsson.

En forkjølet Johan Olsson står over helgens renn.

PS: Helgens verdenscuprenn går på TV 2.
Lørdag 10/12:

10.30 V-cup, langrenn:
15 km fri teknikk, kvinner. Direkte fra Davos i Sveits og verdenscupen i langrenn. Kommentatorer: Christian Paasche og Odd-Bjørn Hjelmeset.

14.00 V-cup, langrenn:
30 km fri teknikk, menn. Direkte fra Davos i Sveits og verdenscupen i langrenn. Kommentatorer: Christian Paasche og Odd-Bjørn Hjelmeset.

TV 2 søndag 11/12:
14.00 V-cup, langrenn:

Sprint fri teknikk, kvinner og menn . Direkte fra Davos i Sveits og verdenscupen i langrenn. Kommentatorer: Christian Paasche og Odd-Bjørn Hjelmeset.