EM-debutanten: – Dette var større enn å ta lappen

Mesterskapsdebutant Kjerstin Solås (18) smilte fra øre til øre etter kalasseieren over Kroatia.

De norske håndballjentene slo til med en knusende attenmålsseier mot Kroatia i gruppespillets andre kamp i håndball-EM onsdag kveld.

Dermed fikk landslagssjef Thorir Hergeirsson det akkurat som han ønsket seg før oppgjøret, og benyttet muligheten til å la hele troppen få spilletid.

En av dem som slapp på banen var 18 år gamle Kjerstin Solås.

– Det er stort, det er vel større enn å ta lappen, smilte en stolt mesterskapsdebutant da hun møtte TV 2 etter kalasseieren.

Se intervju med mesterskapsdebutanten i videovinduet øverst!

18-åringen fikk spille nesten 19 minutter av andre omgang, og ble med det tidenes yngste norske spiller i et mesterskap siden Mette Davidsen og Cecilie Leganger i 1993.

– Det er veldig gøy å se Solås på banen. Hun gir godt fra seg. Hun er tøff og gir masse juling, og det er det vi trenger, skrøt landslagskaptein Stine Bredal Oftedal etter kampen.

Tertnes-spilleren markerte seg nesten umiddelbart med sitt fysiske spill, og pådro seg to utvisninger på under fem minutter.

– De er sleipe og litt mer erfarne enn meg, så når de merker at jeg drar i drakten deres, så kaster de seg, forklarte Solås.

Solås var nær ved å få sin tredje utvisning og dermed rødt kort, men slapp heldigvis unna.

– Jeg burde kanskje lære litt av første utvisningen, men jeg lærer heldigvis av den andre. Når dommer går på det, så må jeg bli flinkere å bruke beina, noe jeg føler jeg klarte etter den andre utvisningen, sa hun.

Også Nora Mørk lot seg imponere av Solås' bidrag i andre omgang.

– Det er gøy for henne å få debuten. Jeg skjønner at det er stas. Det er bedre at hun vil mye og er tøff, enn at hun ikke tør noe, sa Mørk.

Fredag møter håndballjentene semifinaleovermakt fra Rio-OL Russland til gruppespillets tredje og siste kamp. Med seier der, skal det veldig mye til for å ta fra Hergeirsson og co. en plass i semifinale.