SAKSØKT: Sofia Vergara og eks-forloveden Nick Loeb kjemper om sine fryste embryoer. Foto: Scanpix
SAKSØKT: Sofia Vergara og eks-forloveden Nick Loeb kjemper om sine fryste embryoer. Foto: Scanpix

Saksøker superstjerne (44) – årets mest vanvittige søksmål?

Sofia Vergara (44) er blitt saksøkt som følge av at hun ikke ønsker tilbakeføring av sine egne befruktede egg.

Modern Family-stjernen Sofia Vergara (44) og eksforloveden Nick Loeb (41), valgte i 2013 å fryse ned to jente-embryoer slik at en eventuell surrogatmor kunne bære disse fram ved en senere anledning.

Paret skilte lag i 2014, og embryoene ligger fortsatt nedfrosset i en fertilitetsklinikk i Los Angeles.

Ifølge Mirror føler Loeb at embryoene – som kan bli hans barn, har rett til å leve. Og han har lenge ønsket at en surrogatmor skal føre embryoene fram.

Dette er noe Vergara har stått imot, og som følge av dette valgte Loeb å gå til sak mot henne i fjor.

Under rettssaken fikk Loeb et spørsmål han ikke var forberedt på. Han skal nemlig ha vært i to forhold tidligere, hvor begge damene skal ha tatt abort, og retten ville at han skulle navngi de to ekskjærestene. Dette ønsket ikke Loeb å gjøre, og dermed ble saken avsluttet.

Her er Sofia Vergara avbildet med eksforloveden Nick Loeb. Foto Scanpix
Her er Sofia Vergara avbildet med eksforloveden Nick Loeb. Foto Scanpix

Saksøkt av embryoene

Men nå har det dukket opp en ny sak mot den kjente skuespillerinnen. Tirsdag ble det nemlig levert inn et nytt søksmål av Loeb i Louisiana. Denne gangen på vegne av de befruktede eggene, som har fått navnene «Emma» og «Isabella».

Det var New York Post som først meldte om søksmålet.

Louisiana er en såkalt «pro-life» stat, som vil si at de er imot fosterdrap. Og ifølge lovverket i Louisiana er et befruktet egg juridisk sett en «person».

Ifølge BBC ønskes det at Vergara gir foreldreretten til Loeb, slik at «Emma» og «Isabella» får mulighet til å leve og motta støtten fra fondet som er blitt opprettet i deres navn i Louisiana.

Dette er ikke Vergara, som nå er gift med True Bloog-stjernen Joe Manganiello (38), interessert i.

#thebreakers2015❤️❤️❤️

Et bilde publisert av Sofia Vergara (@sofiavergara)

Begge må være enige

Vergaras advokat Fred Silberberg skriver i en uttalelse til US Magazine at paret signerte en kontrakt da de fryste ned embryoene, som gikk ut på at begge parter måtte være enige hvis de befruktede eggene skulle bæres fram.

– Det genetiske materialet ble opprettet i henhold til en skriftlig avtale som krevde skriftlig samtykke fra begge parter, sier han ifølge US Magazine.

– Hvis disse rapportene er sanne, hans siste manøver er ikke noe mer en nok et forsøk fra Loeb på å holde seg i rampelyset ved å være knyttet til Vergara, fortsetter advokaten.