SKUFFELSE OG GLEDE: Canadas Michelle Williams, Kylie Mass, Penny Oleksiak og Alexia Zevnik mottar vantro beskjeden om at de ble diskvalifisert. Italia og nybakt verdensmester på 200 meter fri, Federica Pellegrini, jubler for sølvmedaljen.
SKUFFELSE OG GLEDE: Canadas Michelle Williams, Kylie Mass, Penny Oleksiak og Alexia Zevnik mottar vantro beskjeden om at de ble diskvalifisert. Italia og nybakt verdensmester på 200 meter fri, Federica Pellegrini, jubler for sølvmedaljen. Foto: Frank Gunn/The Canadian Press via AP)

Her får jentene beskjed om kjempetabben som kostet dem VM-sølv

– Det er ikke svømmernes feil i det hele tatt.

Det kanadiske stafettlaget på 4x100 meter fri for kvinner slo inn som lag nummer to under VM-finalen i kanadiske Windsor natt til onsdag norsk tid.

Men gleden over sølvmedaljen ble snudd til skuffelse da de fra bassengkanten fikk den tunge beskjeden:

Laget var diskvalifisert.

Like ved kunne Italia slippe jubelen løs. De ble flyttet fra bronse til sølv.

Og grunnen var ikke at svømmerne brøt reglene, men en generaltabbe fra lagets støtteapparat.

Svømmerne hadde svømt i feil rekkefølge.

Michelle Williams, Kylie Masse, Penny Oleksiak og Alexia Zevnik svømte i rekkefølgen de hadde fått vite av lagledelsen. Problemet var at den samme lagledelsen hadde levert inn et annet oppsett til arrangøren.

Det er diskvalifikasjonsgrunn.

– Det er ikke svømmernes fel i det hele tatt, sier landslagssjef John Atkinson til Toronto Star.

– Vi syns synd på dem, men vi må akseptere det. Det er ikke bra, men de er et bra lag, en sterk gjeng, de kjemper sammen gjennom bra og dårlige øyeblikk. De kommer til å komme tilbake. Det her var første dagen av et seks dager langt mesterskap, og de kommer til å slå tilbake og vise alle hva de kan.

USA vant stafetten.

Finalen var mer vellykket for norske Susann Bjørnsen som i sin semifinale på 50 meter bryst kvalifiserte seg til finalen som åttende og siste jente.

Den finalen går natt til torsdag.

I forsøksheatene onsdag fikk ikke Bjørnsen fullklaff på 100 meter fri. Det ble tungt mot slutten av løpet, og hun fikk tiden 54,92 - noe som ga en 33. plass.

Henrik Christiansen ble nummer 23. på 200 meter fri. Øvelsen er normalt sett litt for kort for Christiansen, som imidlertid satte personlig rekord med nesten ett sekund da han fikk tiden 1.45,53.

Markus Lie ble nummer 32 på samme øvelse med 1.46,32.