BMW M4 er en av avgiftsvinnerne i statsbudsjettet. Det gjør noe med bruktbilprisene. 
BMW M4 er en av avgiftsvinnerne i statsbudsjettet. Det gjør noe med bruktbilprisene. 

Avgiftsvinner blir taper

Trist for noen – bra for andre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny! Takk for masse gode bilsaker hos dere i broom. Jeg kjøpte en BMW M4 som er en 2016-modell ( produksjonsmåned juli 2015 ) i fjor på denne tiden. Har med andre ord hatt bilen i ett år.

Nå som vi leser om nye bilavgifter så var jeg inne og sjekket min modell, og fikk hakeslepp da jeg så hvor mye avgiftslette min M4 med DCT var gitt. Vil denne avgiftsletten ytterligere påvirke verdifallet på bilen ?

Benny svarer:

Jeg er nok redd jeg kommer med svaret du helst ikke vil ha. Men det er jo slik at når en bilmodell blir billigere, så faller også bruktbilprisene.

Uten at jeg har sjekket nøyere, så vil jeg anta at det er bortfallet av den forhatte hk-avgiften som gjør at bilen din blir billigere å kjøpe ny. En BMW M4 har jo som kjent rikelig med hestekrefter boende mellom forskjermene...

Faktisk så mange at avgiftsletten på denne bilen utgjør godt over 100.000 kroner.

Samtidig som vektkomponenten og CO2-komponenten også er endret, hvilket også bidrar til avgiftsendringer.

De fleste bilmodeller blir påvirket. For noen blir konsekvensene små, mens det kan utgjøre flere tusen kroner på andre og på enkelt mer ekstreme, slik som din; mangfoldige titusener...

Selvfølgelig litt kjipt for de som allerede her kjøpt. Men gunstig for de som går med tanker om å handle bil med stor motor.

Det gjenstår dog å se om all avgiftslette for de bilene det gjelder, kommer kundene til gode fullt ut, eller om forhandlere og importører velger å "putte en del i egen lomme" i form av høyere marginer av salget.

Det er dessverre ikke helt uvanlig det heller.

Jeg håper uansett at du nyter M4-en din og ikke lar de ubehagelige nyhetene ta nattesøvnen fra deg. Husk at neste gang du skal kjøpe bil, så kan den være billigere!

Les også: Miljøverstinger går mest ned i pris

Stort arkiv

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: