SKADEFRIE: Det ble mye jubel ved forrige mesterskap for håndballherrene. Erevik og Tønnesen var sentrale den gang, og har også muligheten til å bli det i år. Begge blir trolig klare fra skade.
SKADEFRIE: Det ble mye jubel ved forrige mesterskap for håndballherrene. Erevik og Tønnesen var sentrale den gang, og har også muligheten til å bli det i år. Begge blir trolig klare fra skade. Foto: Ruud, Vidar

To landslagsstjerner tilbake fra skade – rekker VM

Landslagssjef Christian Berge forteller at Ole Erevik og Kent Robin Tønnesen trolig rekker håndball-VM

Håndballherrene gjorde suksess i EM og endte på 4. plass. Keeper Ole Erevik og høyreback Kent Robin Tønnesen var sentrale da, men har siden slitt med skader. Når håndball-VM i Frankrike begynner den 11. januar, er trolig begge med.

– Alle er på vei tilbake nå, og jeg ser veldig positivt på det. Jeg tror alle vil være klar til januar, sier landslagssjef Christian Berge.

Tønnesen får spilletid

Kent Robin Tønnesen har slitt med en leggskade og måtte opereres fire ganger på en uke. Han blir trolig klar for kamper fra midten av desember.

Kent Robin Tønnesen er en av mange gode høyrebacker på Norge.  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Kent Robin Tønnesen er en av mange gode høyrebacker på Norge.  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

– Jeg tror han kommer seg, og skal vel spille sin første kamp den 12. desember. Han kommer til å få mye spilletid nå, på grunn av at den andre høyrebacken til Berlin er skadet og skal opereres, sier Berge.

Ole Erevik har vært ute med trøbbel rundt en øyesykdom, men rekker i følge Berge mesterskapet.

Beholder stammen

Norges håndballherrer består av et ganske ungt lag. Det unge laget har, på tross av noe svingende prestasjoner, levert gode resultater. Christian Berge kommer til å bygge videre på det når han tar ut VM-troppen.

Christian Berge er glad for å få alle spillerne tilbake fra skade før mesterskapet Foto: Grøtt, Vegard Wivestad.
Christian Berge er glad for å få alle spillerne tilbake fra skade før mesterskapet Foto: Grøtt, Vegard Wivestad.

– Vi går nok for den samme stammen. Vi holder på å bygge for fremtiden, og det er fremdeles de samme spillerne som er i vurderingen til en VM-tropp, sier Berge.

Bruttotroppen tas ut på mandag. Da er det 28 spillere som danner grunnlaget for VM i januar.