København, Danmark 20161121.
FC Københavns trener Ståle Solbakken på pressemøte mdagen før kampen FCK-Porto.
Foto: Liselotte Sabroe / NTB scanpix
København, Danmark 20161121. FC Københavns trener Ståle Solbakken på pressemøte mdagen før kampen FCK-Porto. Foto: Liselotte Sabroe / NTB scanpix Foto: Sabroe, Liselotte

FCK-direktør: – Glem Solbakken, Norge

FC Københavns direktør nekter for at Ståle Solbakken er en aktuell kandidat for Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

FC Københavns suksesstrener Ståle Solbakken har vært nevnt som den heteste kandidaten til å overta den ledige jobben som landslagstrener for Norge.

Nå mener FC København-direktør Anders Hørsholt at NFF bare kan glemme å hente den norske treneren inn som Per-Mathias Høgmos erstatter.

– Vi har Ståle hos oss i minimum halvannet år til, sier Hørsholt til Ekstra Bladet.

FCK-direktøren er overbevist om at Solbakken kommer til å bli værende i den danske hovedstaden ut kontraktstiden.

– Han er trener hos oss og skal ingen steder. Det er ikke noe som tilsier at Ståle ikke skal være her minst til sommeren 2018 og gjerne lengre. Det vil jeg strekke meg ganske langt for å få til, sier han videre.

Direktøren sier også at han vil jobbe for å få på plass en snarlig kontraktsforlengning.

– Det skal vi ha plass senest til sommeren for begge parters skyld. Jeg tror Ståle har en ambisjon om å bygge et FCK som er sunnere og sterkere enn sist da han forlot oss.

I november var Solbakken i møte med toppfotballsjef Nils Johan Semb i København, noe som satte fart på ryktene om at han var NFFs førstevalg til jobben som landslagssjef.

– Ja, jeg har spist en middag med Nils Johan (Semb). Det var en ren sammenkomst etter Leicester-kampen for å snakke om fotball og andre ting, sa han til TV 2 den gang - og nektet for at de hadde snakket om landslagsjobben.

Per-Mathias Høgmo ga seg som norsk landslagstrener 16. november etter en serie med svake resultater. De siste 13 månedene tapte Norge ni av 13 kamper, og vant kun tre – to treningskamper mot Finland og Island hjemme, samt kvalikkampen mot San Marino.

NFF startet umiddelbart jakten på erstatteren til Høgmo, som sikret seg en etterlønn på over fire millioner kroner etter å ha floppet som landslagstrener.

Solbakken og FCK møter onsdag Club Brügge borte i siste gruppespillskamp i Mesterligaen.